Nettstedet VG Nett melder at rettssaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik trolig starter i Oslo tingrett 10. april neste år. VG Nett har regnet seg frem til denne datoen på bakgrunn av denne uttalelsen fra avdelingsdirektør Erling Moe i Domstolsadministrasjonen:

– Vi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe helt sikkert, men vi arbeider ut fra en mulighet for at rettssaken kan starte rundt 1. april neste år.

LES OGSÅ: Frykter justismord etter Oslo-politiets ressursmangel

I påskeuken, som neste år går fra mandag 2. april til langfredag 6. april, er det ikke vanlig at store rettssaker settes i gang eller avvikles. Første mulighet blir dermed 3. påskedag, som faller på tirsdag 10. april.

Det er usikkert hvor saken skal gå, men en mulighet som blir vurdert er å bygge om deler av Oslo tinghus til formålet. Alternativet er å leie et konferansesenter eller bygge en rettssal et annet sted, slik en gjorde ved NOKAS-saken.

– Lokalet må ikke være for stort. Det må være mulig å avgi en forklaring uten å føle at det sitter mange hundre mennesker bak ryggen din. Vi mener det vil svekke kvaliteten på avviklingen av saken. Det vil også gi gal assosiasjon dersom rettssaken avholdes i et lokale som til vanlig er en underholdningsarena, sier sorenskriver Geir Engebretsen til nettstedet.

LES OGSÅ: – Tiden i fengsel kan bli mer krevende for Breivik nå