Bertine Zetlitz, Mia Gundersen Leliënhof og Inger Lise Rypdal sverger til blant annet spirulina, hvetegress, gojibær og chlorella   såkallt supermat.  (Foto: Montasje)
Bertine Zetlitz, Mia Gundersen Leliënhof og Inger Lise Rypdal sverger til blant annet spirulina, hvetegress, gojibær og chlorella såkallt supermat. (Foto: Montasje)
Bertine Zetlitz (Foto: Roger Fosaas 5031, © Oslo 2011.03.05 Spellemannsprise)
Bertine Zetlitz (Foto: Roger Fosaas 5031, © Oslo 2011.03.05 Spellemannsprise)

Få kickstarten kjendisene sverger til

Bertine Zetlitz, Mia Gundersen Leliënhof og Inger Lise Rypdal er bare noen av kjendisene som sverger til metoden som får deg til å stråle.

De kaller seg for «superdamene» – Tine Berge og Sara Chacko – og de har flere a-kjendiser på listen over mennesker de inspirerer med sin «supermat»-baserte livsstil. Nå er de aktuelle med boken «Beautyfood» og råd om hvordan du kan få fram din naturlige skjønnhet og indre styrke.

– En kneippbrødskive med gulost kan belaste kroppen mer enn den faktisk gir av næringsstoffer som kroppen trenger for å gjøre jobben den skal gjøre hver dag, sier Sara Chacko.

Så mye kan du spare på å kjøpe supermaten på nett

Alger og gress

Vi har en belastende livsstil og ifølge Chacko utvikler de fleste av oss livsstilsykdommer etter en viss alder. For å unngå å belaste kroppen sverger Chacko og Berge til supermat.

Når damene snakker om supermat snakker de ikke om gulrøtter og brokkoli, men om alger og gress og mat som inneholder ekstreme mengder næringsstoffer. Denne maten skal være med på å gi deg bedre hud, velfungerende lunger og hjerte, god fordøyelse og mer energi. I tillegg påstår de at hormonbalansen bedres og aldersprosessen bremses.

Her er «superdamenes» oppskrift for en god start på dagen

Kick for Idol-dommeren

Bertine Zetlitz er en av de profilerte bidragsyterne i boken. Hun oppdaget «supermat» for ett år siden da hun var tappet for energi.

– Med en datter på fire og en sønn på to var jeg sliten og hadde egentlig lyst til å begynne å trene igjen for å se om jeg kunne få tilbake noe av energien, skriver hun i boken.

På tross av at hun beskriver seg som skeptisk til nye ting, ble hun umiddelbart omvendt da hun for første gang prøvde en hvetegress-«shot».

– Jeg kjøpte en krukke hvetegress blandet med vann og gurglet ned. Det rare er at jeg kjente en sånn spontan virkning, som et kick i kroppen!, skriver hun videre.

Her er årets ti «Idol»-finalister

– Alltid følt meg androgyn

At «supermat» også er «beautyfood» er hun ikke i tvil om, selv om hun ikke liker å snakke om skjønnhetsidealer.

– Jeg har alltid følt meg som en androgyn type, aldri hatt noen voldsomme skjønnhetsidealer, skriver hun.

– Jeg liker å kjenne at jeg er sunn, har sunn hud, sterkt hår og sterke negler, og jeg får ofte høre at jeg ser «fresh» ut. Da sier jeg at jeg har funnet ut av hva som virker for meg. Det er supermat i tillegg til trening og yoga, avslører hun.

Les også: Velg yogaformen for deg