Bli medlem i Sporty og få treningsprogram og vektdagbok

Se TV 2 Sporty søndag kl. 19.00 på TV 2

LES OGSÅ: Denne Dag Otto-sykkelen kan bli din

Søndag kveld var tema for TV 2 Sporty «tilgang på sunn mat». Like etter sendingen stilte TV 2 Sportys kosholdsekspert, Trine Thorkildsen, til nettprat om mat og ernæring.

Trine har mastergrad i samfunnsernæring og er ansatt i MatPrat.

LES OGSÅ: Stor test av mellommåltider

Her er et udrag fra nettmøtet:

Marianne: – Jeg er blant dem som sliter med at sunn mat ofte er dyrere enn lommeboka mi. Er det noen varer som jeg kanskje overser som er billige og man kan lage god mat av?

Trine: – Hei Marianne! Hodekål, løk, gulrøtter og kålrot er billiger råvarer med mye god smak. Litt kjøtt eller fisk ved siden av gir et fullverdig måltid. Der du kan spare penger, er ved å ikke kjøpe mer mat enn du spiser - for det er dårlig økonomi å kaste mat... Ellers er egg en fantastisk råvare som inneholder de fleste næringsstoffene som kroppen trenger, og de koster heller ikke all verden. Bønner, linser og kikerter har også en relativt lav pris og inneholder mye fiber og protein.

Inge: – Jeg har bare en kommentar. Etter jeg begynte å spise sunnere og bedre syns jeg egentlig jeg har spart penger på matvarer. Frukt og grønt er kanskje for dyrt ennå, men se på prisene på sjokolade og chips i sammenligning.

Les resten av nettmøtet i vinduet under:

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!