"Steer it up" er navnet på reklamefilmen der en råsjelden Cadillac Eldorado Brougham kjøres rimelig tøft. Her er filmen som viser at det hele ikke var filmtriks, og hvordan millionbilen ble ombygget. Foto: Skjermdump fra Youtube

Cadillac Eldorado Brougham: Slik lager man drifting-bil av en råsjelden klassiker!

Likevel jukset de litt i den festlige dekk-reklamen. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilentusiaster verden over satte kaffen skikkelig i vrangstrupen for et års tid siden, da Bridgestone lanserte sin nye reklamefilm "Steer it Up". Dekkprodusenten har ofte brukt amerikanske klassikere i sin reklame, men nå hadde de virkelig tatt den helt ut:

Ikke bare brukte de en meget verdifull 1957 eller 1958 Cadillac Eldorado Brougham, produsert i kun 704 eksemplarer tilsammen, og hvor de som har overlevd stadig følges av entusiastene i et omfattende register.

De satte til og med saga i den milestone-sertifiserte bilen, og laget driftingbil av den under det originale skallet!

Avslørt av bakdrøren

Det vises klart i denne videoen, der selve reklamefilmen følges av et par minutters "behind the scenes"-filming fra settet på Bonneville Salt Flats, og verkstedet der bilen ble preppet.

Se også: Her er en annen Cadillac på Bonneville - i 532 km/t!

I det klippet vises det klart hvordan de har gått drastisk til verks på det opprinnelig luftfjærede chassiset på million-bilen, men den observante vil også se at en maskert, vanlig 1958 Cadillac brukes i en del scener.

Den har falsk listverk og sølv-lakkert tak for å etterligne Broughamens tak i rustfritt stål, men normal-hengslet bakdør avslører den likevel raskt.

"Behind the scenes"-klippene viser at også en vanlig 1958 Cadillac Fleetwood med falsk listverk og avkappet front ble brukt under filmingen på Bonneville Salt Flats. Foto: Skjermdump fra Youtube

Del med Facebook-vennene dine!

Så var det altså ikke filmtriks likevel, som puristene i det lengste hadde håpet. Men filmen har fått enorm oppmerksomhet, og sikkert betalt seg for oppdragsgiveren.

Poenget er at man "ikke skal skue veteranen på årene" - og det gjelder tydeligvis både for folk og biler...

Les også: Noen tør til og med å kappe i en Bentley Arnage

http://www.youtube.com/watch?v=39f6dTForB4