rafa benitez
rafa benitez

Benitez til TV 2 Sporten: – Jeg kan vente på Liverpool

Rafael Benitez bor fortsatt i Liverpool, og spanjolen har en drøm om å bli manager for Anfield-klubben igjen.

Liverpool (TV 2 Sporten): De aller fleste utenlandske managere rømmer landet med en gang de får sparken i Premier League.

Men ikke Rafael Benitez. Selv om han var ferdig i Liverpool i mai 2010, har han valgt å bli værende i Beatles-byen. Før forrige sesong tok han over Inter, men med en gang arbeidsforholdet i Milano ble avsluttet, flyttet han tilbake til Merseyside.

– Vi var veldig fornøyde her fra dag én. Folkene var så vennlige at vi knyttet sterke bånd, og etter hvert ble forholdet bare bedre og bedre. Familien fant seg til rette, og vi har det veldig bra med innbyggerne i Liverpool, sier Benitez når TV 2 Sporten treffer ham i sentrum av Liverpool.

Ny jobb
Spanjolen og scouserne har hele veien hatt gjensidig respekt for hverandre. Nå bruker han mesteparten av tiden på andre ting enn fotball, samtidig som han sonderer markedet etter en ny jobb.

– Jeg hadde noen tilbud fra ulike land for å bli landslagssjef, men jeg har lyst til å være involvert hver eneste dag. Jeg prøver å finne den rette klubben. Min tanke har alltid vært å vinne trofeer. Jeg vil vinne Premier League, og ikke minst Mesterligaen igjen. De som har kommet på banen har ikke vært sterke nok til å vinne titler. Det er viktig å være tålmodig.

Benitez skrev seg inn i Liverpool-historien med gullskrift da han ledet dem til triumf i Mesterligaen i 2005. I Valencia hadde han også stor suksess. Han føler at han ikke må bevise noe som helst.

– Mitt trenerteam har vunnet alt som er mulig på klubbnivå. Det handler om å finne den riktige klubben. Du trenger et lag som kan konkurrere – spesielt i en tid der penger er så viktig

Følger Liverpool
Som innbygger i byen, blir det helt naturlig at han fortsatt følger sin tidligere arbeidsgiver tett. Han liker utviklingen etter eierskiftet og returen til Kenny Dalglish.

– Jeg ser kamper og snakker med folk. Siden jeg var Liverpool-manager og vi vant store trofeer, vil supporterne alltid være glad for å se meg. De gjør det bra. De har brukt penger på gode spillere, og det viktigste er at alle står sammen.

Les også: Wigan direktør raser mot «grådige» Liverpool
Les også: Tévez krever unnskyldning fra Mancini

For Benitez følte at Liverpool ikke framstod som en samlet enhet etter at George Gillett og Tom Hicks overtok klubben. «Rafa» mener at han ikke fikk de nødvendige midlene til at rødtrøyene kunne kjempe om edelt metall.

– Det var vanskelig i de tre siste årene mine med de amerikanske eierne. Jeg fikk ikke full støtte, men nå kan man se at eierne, sportsdirektøren, manageren, supporterne og spillerne deler de samme tankene.

– Roy Hodgson ble sitert på at han syntes det var vanskelig å ha eierne i tre måneder. Jeg hadde dem i tre år. Det forstod de lokale supporterne (at det var tøft red.anm.), og det var grunnen til at de støttet meg.

Drømmer om retur
Selv om avslutningen på Anfield-karrieren ikke ble slik Benitez ønsket, har han likevel fortsatt sterke følelser for laget han ledet mellom 2004 og 2010. Han legger overhodet ikke skjul på at han en dag har en drøm å bli Liverpool-manager igjen.

– Det er en fantastisk klubb. Kenny gjør en glimrende jobb, og jeg har ikke hastverk. Jeg var virkelig stolt av å være manager for Liverpool. Du vet aldri hva som skjer i framtiden. Jeg kan vente. Om det tar 5, 10 eller 15 år vet jeg ikke, men jeg har fremdeles lidenskapen. Jeg har forsatt en del av hjertet mitt i Liverpool Football Club.

– Kenny har kontrakt, han gjør det bra og supporterne er fornøyde. Jeg er fortsatt ung som manager, så jeg har nok av tid, fortsetter han.

Storkamp
Lørdag kommer erkerival Manchester United på besøk. Benitez har opplevd både store opp- og nedturer mot Alex Fergusons mannskap.

– Alle kjenner til rivaliseringen, og jeg er sikker på at stemningen kommer til å bli veldig god. Jeg tror at Liverpool kan vinne.

Les også: Rooney pleide å føle seg syk før Liverpool-kamper

– Det er mer oppmerksomhet fra pressen, og man prøver å holde spillerne avslappet. De har et godt lag med gode spillere. Alle står sammen, og det er en viktig grunn til at de kan slå United.

Rafael Benitez understreker viktigheten av at The Kop og resten av Anfield-publikummet støtter Liverpool-spillerne i hatoppgjøret.

– Det er viktig å ha supporterne bak deg. De kommer til å være der, det er alltid Liverpool-fansen når du trenger det, avslutter Benitez overfor TV 2 Sporten.