Sir Alex Ferguson og Kenny Dalglish (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Sir Alex Ferguson og Kenny Dalglish (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Før PL-runden: Ferguson sliter mot Dalglish

Alex Ferguson har ikke slått Kenny Dalglish på Anfield siden 1986.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk I Skader og karantener

Liverpool (TV 2 Sporten): Premier League er tilbake etter oppholdet, og det er Liverpool mot Manchester United som står fram som rundens virkelige godbit. Det er imidlertid nok av andre kamper som også kan få blodet til å bruse.

Liverpool-Manchester United (13.45) I TV 2 PL HD1 og TV 2 Sumo
Dommer: André Marriner, West Midlands

Liverpool gikk til landslagspausen med seier over byrival Everton, og nå er det deres verste fiende som står på motsatt banehalvdel. Englands to mestvinnende klubber gjennom tidene møtes til dyst på Anfield.

Scouserne tar i mot gjestene fra Manchester vel vitende om at de har et godt tak på de regjerende mesterne. Ikke siden 2007 har Manchester United reist fra Liverpools hjemmearena med tre poeng. Og ikke nok med det, Alex Ferguson har ikke slått Kenny Dalglish på Anfield siden 2.juledag 1986. Da ble Norman Whiteside matchvinner.

Med seier vil Liverpool bare være tre poeng bak serieleder United.

Manchester City-Aston Villa (16.00) I TV 2 PL HD1 og TV 2 Sumo
Dommer: Anthony Taylor, Manchester

Ikke siden 1977 har Manchester City vært ubeseiret etter de sju første kampene. Aldri har de scoret så mange som 23 mål så tidlig i en sesong.

De lyseblå viste svakhetstegn da de mistet en 2-0-ledelse borte mot Fulham, men hadde deretter få problemer med å beseire Everton og Blackburn.

Sjuendeplass og ingen tap høres umiddelbart bra ut for Aston Villa, men de har kun vunnet to fotballkamper denne sesongen. Alex McLeish må plukke flere trepoengere, og de gjorde jobben hjemme mot Wigan sist.

Etihad Stadium og Manchester City blir imidlertid en mye større utfordring.

Norwich-Swansea (16.00) I TV 2 PL HD3 og TV 2 Sumo
Dommer: Jon Moss, West Yorkshire

Nykommerne skal hamle opp mot hverandre på Carrow Road. Begge har den siste tiden levert gode prestasjoner og resultater, og de har sanket sammen like mange poeng.

Swansea har vært solide på hjemmebane og slo Stoke i forrige runde, mens Norwich kjempet som helter på Old Trafford. Selv om Manchester United vant kampen, hadde manager Paul Lambert grunn til å være storfornøyd med innsatsen og forestillingen til kanarifuglene.

Swansea har vunnet seks av de sju siste bortekampene mot Norwich.

Queens Park Rangers-Blackburn (16.00) I TV 2 Sumo
Dommer: Mark Clattenburg, Tyne & Wear

Både Queens Park Rangers og Blackburn hadde en blytung helg før landslagspausen startet. Londonerne tapte hele 6-0 på Craven Cottage, mens Rovers fikk så hatten passet av Manchester City på Ewood Park.

Blackburn har kommet ned på jorden igjen etter seieren over Arsenal, og supporterne er fremdeles svært misfornøyde med at Steve Kean er manager. Bare Bolton står bokført med færre poeng.

QPR fikk mye oppmerksomhet da de hentet flere profilerte spillere tidligere i høst, men stortapet for Fulham viste at ingenting i Premier League går av seg selv.

Blackburn har tatt poeng i de fire siste besøkene til Loftus Road.

Stoke-Fulham (16.00) I TV 2 PL HD2 og TV 2 Sumo
Dommer: Martin Atkinson, West Yorkshire

Chelsea, Liverpool og Manchester United har alle avgitt poeng på Britannia Stadium denne sesongen. Etter en god start, har «The Potters» tapt begge ligakampene de har spilt etter deltakelse i Europa.

Fulham slet med dårlige resultater og måltørke, men mot Queens Park Rangers løsnet det aller meste. Seks scoringer, null baklengs og tre poeng var akkurat det Martin Jol trengte for å få pusterom i managerstolen.

Stoke har bare vunnet én av de fire siste Premier League-oppgjørene mot Fulham.

Wigan-Bolton (16.00) I TV 2 Sumo
Dommer: Mike Dean, Cheshire

Bolton hadde ambisjoner om å gjøre det bedre enn forrige sesong, men så langt har det gått alt annet enn bra. De har ikke tatt ett eneste poeng siden åpningstriumfen over QPR, og siden den gangen har de sluppet inn hele 21 baklengsmål, som er flest i hele Premier League. Kampprogrammet har vært tøft i form av møter med samtlige topplag, men prestasjonene har i det hele tatt vært svært svake.

De fleste forventer at Wigan må kjempe en hard kamp for å overleve, og allerede har de blåhvite plassert seg under nedrykksstreken. Roberto Martinez sine gutter er ubeseiret i de fire siste oppgjørene mot Bolton.

Chelsea-Everton (18.30) I TV 2 PL HD1 og TV 2 Sumo
Dommer: Mike Jones, Cheshire

Andre Villas-Boas har plukket 16 poeng i løpet av sine sju første ligakamper som Chelsea-manager. Det er bare ett mindre enn det Jose Mourinho maktet i sin første tid som sjef på Stamford Bridge.

Til London kommer et Everton som følte seg urettferdig behandlet etter Merseyside-derbyet mot Liverpool. Selv om Jack Rodwell ble utvist, kan imidlertid David Moyes glede seg over at stortalentet er tilgjengelig for spill. Midtbanespillerens røde kort ble strøket av FA.

Scouserne kan også skilte med en imponerende statistikk mot Chelsea. Everton er ubeseiret i de seks siste møtene med helgens motstander.

Søndag:

West Bromwich-Wolverhampton (13.00) I TV 2 PL HD2 og TV 2 Sumo
Dommer: Chris Foy, Merseyside

Black Country Derby på The Hawthorns mellom to bitre fiender. Oppgjøret får en ekstra dimensjon siden begge har et sårt tiltrengt behov for å vinne en fotballkamp igjen.

Wolves startet godt, men har slitt voldsomt den siste tiden. Det styrker neppe selvtilliten at de ikke har vunnet borte mot WBA på de åtte siste forsøkene. Skulle de tape igjen, vil de sette ny klubbrekord for antall strake nederlag i ligaen. Da vil rekken være på fem kamper.

Samtidig har heller ikke Roy Hodgsons menn hatt nevneverdig mye å juble for. Bare en seier og fem poeng er fasiten for den tidligere Liverpool-manageren. Hodgson har aldri slått Wolverhampton i Premier League-sammenheng.

Arsenal-Sunderland (14.30) I TV 2 PL HD1 og TV 2 Sumo
Dommer: Howard Webb, South Yorkshire

Sesongen har på mange måter vært et sammenhengende mareritt for Arsenal. Selv om stjernene Samir Nasri og Cesc Fabregas forsvant i sommer, var det neppe noen som tippet at de skulle ligge 12 poeng bak ligalederen etter sju serierunder. The Gunners har bare slått Swansea og Bolton så langt.

Arsenal kan trøste seg med at de ikke er alene om å slite. Sunderland slo riktignok tilbake etter å ha ligget under mot West Bromwich, men supporterne på Stadium of Light forventer mer enn det de har sett av sine helter så langt.

«The Black Cats» har bare tatt seks poeng til nå. De to ligamøtene forrige sesong ende uavgjort.

Newcastle-Tottenham (17.00) I TV 2 PL HD1 og TV 2 Sumo
Dommer: Lee Probert, Wiltshire

Newcastle er sesongens store overraskelse så langt. Ingen tap, 15 poeng og fjerdeplass har gjort at pressen nevner Alan Pardew som en mulig arvtaker for Fabio Capello på det engelske landslaget.

Pardew har imidlertid ikke hatt det like enkelt mot Tottenham. Han har ikke slått londonerne på de fire siste forsøkene.

Spurs har fått sving på sakene, og seieren over erkerival Arsenal er sesongens høydepunkt for dem så langt. Tottenham har fire strake trepoengere, noe som er den lengste seiersrekken siden mars 2010.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk I Skader og karantener