Wayne Rooney (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)
Wayne Rooney (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)

Rooney pleide å føle seg syk før Liverpool-kamper

Men det var før. Nå er Manchester United-spissen klar for å stilne «The Kop».

Manchester United har fått en strålende start på sesongen og leder Premier League etter sju kamper. Lørdag drar «de røde djevlene» til Liverpool for å møte sine rivaler på Anfield i en kamp som regnes blant sesongens høydepunkt.

Les også: 47 år siden forrige overgang mellom Manchester United og Liverpool

For Wayne Rooney er det alltid helt spesielt å reise tilbake til hjembyen Liverpool for å spille kamp. Den tidligere Everton-spilleren vokste opp med Merseyside-derbyet mellom Liverpool og Everton, og skjønner godt hvor mye det betyr for United-fansen å vinne på Anfield.

– Hele familien min er Everton-fans, så når vi slår Liverpool er det alltid en god følelse og en bra dag, sier Rooney ifølge Manchester Evening News.

Om Manchester United kan si de har fått en god start på sesongen, må Rooney kunne si at hans første Premier League-kamper har vært ekspesjonelt bra. 9 mål på 6 kamper vitner om en spiss i superform.

Utvisningen i Englands EM-kvalifiseringskamp mot Montenegro er forhåpentligvis et tilbakelagt kapittel når Rooney entrer Anfield-matten lørdag. Fokuset til spissen er i alle fall flyttet bort fra montenegrinske legger og over på hvordan han skal ødelegge dagen for «The Kop».

– Det er en viktig dag for United med tanke på rivaliseringen, og for meg personlig er det en enorm kamp, forteller Rooney.

Les også: Hernández forlenger med United

25-åringen virker selvsikker før kampen, men kan fortelle at det ikke alltid har vært slik. Som ung gutt var oppladningen til kampen noe annerledes.

– For å være ærlig pleide jeg å føle meg syk før Liverpool-kampene fordi jeg var så nervøs. Det var en forferdelig følelse. Hvis man ikke vant kampene var det fryktelig å gå tilbake på skolen og møte venner som var LIverpool-fans.