Dave Whelan  (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Dave Whelan (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Wigan direktør raser mot «grådige» Liverpool

Liverpools forslag om egen tv-avtale for de mest populære lagene blir mottatt med sinne og raseri hos mindre klubber.

Det er Wigans styreformann David Whelan som slakter Liverpools forslag. Han mener de prøver å følge en amerikansk modell, som vil føre til en europeisk superliga.

– Dette er den dårligste ideen jeg noensinne har hørt. Dersom Liverpool ønsker å ødelegge Premier League og rive ut hjertet av engelsk fotball, så er dette veien å gå, skriver Whelan i sin spalte i Daily Telegraph.

Les også: Rivalene knuser Liverpools tv-drøm

Liverpool-direktør Ian Ayre mener den nåværende TV-avtalen er urettferdig fordi den ikke gir de største klubbene nok penger. Han viser til Spania hvor Barcelona og Real Madrid får forhandle frem egne fjernsynsavtaler.

– Jeg er så sint at jeg knapt kan tro det. Dette handler om ett eneste ord – grådighet. De tar, tar og tar. De vil ha mer og mer. De vil ha alle pengene for seg selv, men de vet at de seks beste lagene ikke kan møte hverandre uke etter uke. Så etter hvert ser de mot Europa og en egen europeisk fotballserie, mener Whelan.

Whelan forteller også at han ikke sier dette som styreleder for Wigan, men på vegne av engelsk fotball generelt.

– Vi har en av de mest populære ligaene i hele verden, og det er grunnet all spenningen. De mindre klubbene har ikke mulighet til å vinne serien, men kan på en hvilken som helst anledning, skape problemer for de større lagene.

Les også: 47 år siden forrige overgang mellom Manchester United og Liverpool

En slik avtale vil føre til at forskjellen på klubbene vil bli enda større, slik det er blitt i Spania.

– En slik avtale vil ødelegge engelsk fotball, men det bryr vel ikke de seg om. Alt de bryr seg om er penger, penger og penger.

Whelan påpeker at han ikke tror dette vil skje, men er klar til å kjempe for sin sak dersom det blir aktuelt med en slik tv-avtale.

– Jeg kan ikke skje at dette vil skje, men om det skulle bli aktuelt så er vi klare til å kjempe mot Liverpool eller hvem som helst.

Les også: Carroll og Suarez sørget for seier mot Everton

(©NTB/TV 2 Sporten)