Episode 3
Episode 3

Jørn og Inge fra Nordfor sola:
– Vi ville bare kjenne på roen og ha det kult

Jørn og Inge fra nettserien Nord for sola dro ikke til sitt paradis for å bevise noe.

Etter hvert som vi var der fikk vi faktisk bare lyst til å være der lenger og lenger

Jørn Nyseth Ranum og Inge Wegge er to entusiastiske gutter. I vår nye nettserie, «Nordfor sola», drar de to til en øde strand langt nord, for å leve ut drømmen om surfing i Norge, oppleve nordnorsk natur og ha det kult.

– Målet vårt var ikke å reise ut for å bevise noe for noen andre. Vi gjorde bare akkurat det vi hadde lyst til å gjøre. Vi ville reise ut for å være i naturen lenge, kjenne på roen. Bruke kreativiteten til å bygge et hus og surfe så mye som mulig. Og dette klarte vi!, sier de to fornøyd.

Dro over fjellet etter mat

De to legger ikke skjul på at det ble noen turer over fjellet når behovet var der. Dette var ingen overlevelsestur, men en tur som handlet om å ha det gøy.

– Vi var over fjellet mange ganger for å hente mat og lade batteriene. Vi var også på et par ferier, sier de med et smil.

Få med deg episode 3 av «Nordfor sola» i videovinduet over!

Følg med på nettserien «Nordfor sola», med vakker natur, surfing og to kreative gutters jakt på paradiset. (Foto: Nordfor sola)
Følg med på nettserien «Nordfor sola», med vakker natur, surfing og to kreative gutters jakt på paradiset. (Foto: Nordfor sola)

Været snur

Etter å funnet sitt paradis, nyter Jørn og Inge naturen og surfebølgene.

– Etter hvert som tiden gikk og for hver gang vi måtte over fjellet for å lade batterier eller hente mat, ville vi bare bli lenger på den øde stranda.

Byggingen av huset de skal bo i, er så smått i gang, da været viser de første tegn på at vinteren nærmer seg.

– Det begynte plutselig å hagle noe voldsomt. Det fikk oss til å sette opp farten på husbyggingen, forteller Inge Wegge til God morgen Norge.

Her kan du se episode 1 av «Nordfor sola»

Tungt og vanskelig å bygge hus

Å bygge et hus er tungt arbeid, og verken Jørn eller Inge har noe særlig snekkererfaring.

– Vi har begge bygget små hytter i skogen da vi var små, og vi har vokst opp med å lage ting, men ingen av oss er utdannet innen bygging, sier Inge.

De har begge snekret skateboardramper og Inge har også vært med på å bygge familiehytta i Rondane, men skal huset overleve den harde vinteren trengs det mer enn snekring og plank.

– Det vanskeligste med å bygge huset var å mure en god mur av stein rundt huset uten å bruke sement. Vi måtte bære tunge stein i ukesvis, og de måtte passe perfekt sammen, uten å vippe. Dermed ble det mange stein som aldri passet inn noe sted. Vi sleit mest rundt døra, den murte vi opp tre ganger. Den første gangen raste hele greia, forteller de to.

Les også: Disse to bodde ni måneder i en øde bukt i Nord-Norge

Bygger et funksjonelt designhus

Det var husbyggingen som skapte mest diskusjon mellom Jørn og Inge i løpet av de 9 månedene de bodde på stranda.

Inge ville at huset skulle være funksjonelt, mens Jørn syntes designet var like viktig.

– Vi er ikke dramaqueens og vi er dårlige til å krangle. Men den heftigste diskusjonen handlet om formen på huset. Det var kult å jobbe med noe kreativt og lage noe selv. Vi skulle jo være der lenge, så det var viktig for meg at det så bra ut, sier Jørn.

– Ja, men så skulle vi jo klare å bo der også da, parerer Inge.

Her kan du se episode 2 av «Nordfor sola»

Går tomt for materialer

Huset begynner så smått å ta form, da nye utfordringer dukker opp.

– Jeg ble overrasket over hvor mye materiale som gikk med til bygginga, forteller Inge, og til slutt var det også tomt for materaler på stranda.

Kreativiteten må tas i bruk, for nå må huset bli ferdig før snøen, kulda og mørket kommer.

Hvordan de skal få ferdig huset kan du se i episode 3, i videovinduet øverst.

Følg Nordfor sola på mobil

Du kan også følge nettserien på mobil.

Send sms med kodeordet SOLA til 1984 (gratis), og du får en direktelink til artikler og video.