Geir Tore Phillips er fornøyd med restaureringsarbeidet. Bilen er blitt en perle. (Foto: Rune Johansen ba.no / ANB)
Geir Tore Phillips er fornøyd med restaureringsarbeidet. Bilen er blitt en perle. (Foto: Rune Johansen ba.no / ANB)

Jaguar E-Type: Åpenbaringen fra ungdommen

Geir Tore Phillips glemte aldri Jaguar E-typen han så. Nå har han en selv.

Geir Tore Phillips’ Jaguar E-type fremstår som flottere og bedre i dag, enn da den trillet ut fra fabrikken i Coventry i 1966, det skriver ba.no

Jaguar-entusiasten har brukt fem år på å restaurere den engelske sportsbilen. Den fremstår i dag nærmest som et kunstverk.

Terapi

– Det er terapi i å jobbe med gamle ting, og for min del spesielt med gamle biler. Det er en av mine lidenskaper, sier bilmannen fra Fyllingsdalen.

Han er akkurat kommet tilbake med bilen fra Bergen Veteranvogn Klubb sin store utstilling på Auto 23.

Aktiv innen motorsport

Phillips har alltid vært fascinert av mekanikk og kjøretøy. På 1970- og 1980-tallet drev både han og konen Bjørg aktivt innen motorsporten dragracing. Paret kjørte en Chevrolet Camaro Z-28, en ulv i fåreklær med godt over 400 hk.

Den ble også brukt som familiens feriebil, i hele Europa.

Jaguar-e-type02 (Foto: Mads Erbe Thomassen)
Jaguar-e-type02 (Foto: Mads Erbe Thomassen)

Se bildene alle bildene av bilen her:

I 1961 så Phillips og de andre guttene i gaten en sportsbil komme kjørende rolig fra parkeringsplassen ved Gamle Bergen. Bilen forsvant opp mot Helleveien.

Åpenbaring

– Åpenbaringen varte bare i cirka ti sekunder, men det var et syn som brente seg fast og som jeg aldri glemte. Bilen var så utrolig vakker og lignet ikke på noe annet jeg hadde sett før. Først lenge etter ble jeg klar over at det var en Jaguar E-type, sier han.

Bilen Phillips har restaurert er opprinnelig fra USA, men ble først importert til England av en forretningsmann som skulle bruke den til historisk racing.

– Han forsto vel at det var vel mye arbeid med den, så han ville selge den videre. Slik kom den i mitt eie i august 2006. Bilen var nok mye verre enn jeg hadde tenkt, så jeg bestemte meg for å bruke god tid på restaureringen. Det positive med prosjektet er at jeg fikk gjennomgått alt skikkelig slik at vognen i dag fremstår i sin fordums prakt, sier han.

Til England

I slutten av juli i år deltok Geir Tore og Bjørg på Jaguar E-types 50 årsjubileum i England.

Det deltok folk fra hele verden, og det ble arrangert classisk racing med mange kjente stjerner.

Det ble også arrangert tidsriktig rockekonsert på Silverstonebanen, og det ble en fest virkelig verdig Jaguars udødelige E-type.

Flere bil og motoraker fra ba.no finner du her:

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Denne Jaguaren finnes egentlig ikke