USKYLDIG: Vågå-ordfører Rune Øygard, har hele tiden sagt han er uskyldig, og mener derfor det er naturlig at han går tilbake i jobben som ordfører.  (Foto: TV 2)
USKYLDIG: Vågå-ordfører Rune Øygard, har hele tiden sagt han er uskyldig, og mener derfor det er naturlig at han går tilbake i jobben som ordfører. (Foto: TV 2)

Overgrepsanklagede Rune Øygard vil tilbake på jobb

Den sykemeldte Vågå-ordføreren tråsser rådene fra Ap-ledelsen, og bekrefter at han skal tilbake i jobben så snart han er friskmeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordføreren i Vågå, Rune Øygard, trasser rådet fra Ap-ledelsen og vil ikke ta permisjon til overgrepsanklagene mot ham er ferdig etterforsket. Dermed er Øygard tilbake som ordfører så snart han er friskmeldt.

Det er Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen, som bekrefter dette overfor TV 2 onsdag.

Les også: Vågå-ordfører blir sykemeldt en uke til.

Får full støtte fra bygda

Politiet etterforsker ordføreren for seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel.

Ordføreren har hele tiden hevdet at han er uskyldig, og mener det derfor en naturlig konsekvens at han går tilbake i ordførerjobben i Vågå.

Dette valget får han full støtte for i bygda. Arbeiderpartiet sentralt har derimot bedt om at ordføreren tar permisjon til etterforskningen er over.

– En underlig beslutning

Den 15 år gamle jenta hevder hun har blitt utsatt for mer enn ti seksuelle overgrep.

Bistandsadvokaten til jenta, Nina Bråten Hjortdahl, reagerer på at ikke ordføreren tar permisjon.

TV 2 skrev for drøye to uker tilbake at 15-åringen føler seg støtt av ordførersympatien.

– Jeg synes det er en underlig beslutning. Det gir noen rare signaleffekter utad, særlig i forhold til ei 15 år gammel jente som har anmeldt han for ganske omfattende overgrep, sier Hjortdahl.

– Det vil oppleves som litt krenkende. Hun føler hun blir satt i en situasjon hvor man fremholder at hun ikke snakker sant, ved at han kommer tilbake, og er ganske uberørt av den anmeldelsen han har mot seg, sier advokaten til TV 2.