Nicolas Holveck
Nicolas Holveck

Nancy vil ha Stabæk-svar

Den franske klubben reagerer med overraskelse på nyheten om at Gunnarsson ble solgt til spottpris. Nå vil Nancy kontakte Stabæk.

TV 2 presiserer: Summen for Rosenborgs bud ble først rapportert til å være rundt fem millioner kroner. Denne er senere korrigert til inntil 3,75 mill. kr.

TV 2 Sporten (Nancy/Bergen): TV 2 har tatt turen til Nancy, en by i det nordøstlige Frankrike. I bagasjen har vi informasjon om at Stabæk har solgt Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga for én million kroner, og i samme åndedrag en opsjon på 16-åringen Herman Stengel på fire millioner kroner til samme klubb.

Nancy har krav på halvparten av overgangssummen på Gunnarsson. Etter den spesielle avtalen som er inngått mellom Stabæk og Vålerenga, ligger franskmennene an til å få 500 000 kroner istedenfor 2,5 millioner kroner.

- Jeg vet ingenting om dette, så jeg vil ikke kommentere det på nåværende tidpunkt, sier Nancy-direktør Nicolas Holveck til TV 2 Sporten.

Les også: RBK bød 5 mill for Gunnarsson - Stabæk solgte til VIF for én mill
Les også: Stengels agent bekrefter opsjonsavtale

Ukjent med overgangssummen
Nancys direktør er høflig, men parerer alle spørsmål om hva de synes om avtalen TV 2 har avslørt, og hva de eventuelt vil gjøre med det. Foreløpig aner de ikke hva Gunnarsson ble solgt for, og de har ikke mottatt betaling fra Stabæk.

- De må rapportere hvor mye spilleren er solgt for. Vi har rett på 50 prosent av overgangssummen, sier Holveck.

- Har du sett kontrakten (mellom Stabæk og Vålerenga, journ. anm.) ?

- Nei, ikke ennå, svarer Nancy-direktøren.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Stabæk beklager
Styreleder i Stabæk, Erik Loe, beklager at Nancy ennå ikke har fått en krone etter videresalget av Gunnarsson.

- Det synes jeg er beklagelig, og det må selvsagt vi ta videre umiddlebart. Nancy skal få pengene sine, sier Stabæks styreleder Erik Loe til TV 2 Sporten.

Les også: NFF vil granske partene i Gunnarsson-saken

Fransk pengekrise
Men etter den spesielle transaksjonen der bærumsklubben offisielt kun fikk én million kroner for Gunnarsson, betyr det småpenger til den franske klubben, som i likhet med Stabæk er i pengeknipe.

- I Frankrike er det krise nå. Pengene etter et slik salg er viktige for klubben, så dette er viktig, sier Holveck.

- Kommer dere til å kontakte Stabæk?

- Ja, svarer Nancys direktør.