Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Joakim opplevde hysteriske tilstander da han i 2001 vant Norges første «Big Brother» etter å ha fått 886 105 stemmer av seerne. De satt klistret og nettet kokte over på grunn av sex, nakenhet og krangler i huset som var overvåket i 24-timer. Kritikerne raste og fansen mottok deltakerne med jublende hyllest.

Møt Lars Joakim i «Little Brother» kl. 19 på TV 2 Bliss

I dag kom Lars Joakim tilbake til huset. Ikke for å drømme seg tilbake, men derimot for å lage en dokumentar om kjendiseri og reality. Så med eget filmteam kom han til huset her i Stockholm.

– Jeg føler meg ferdig med «Big Brother». Det er rart å tenke på at jeg selv var inne i det huset. Men det er artig å se inn. Det er som å se inn i et akvarium. Jeg misunner dem ikke, sier Lars Joakim.

Les mer: BB-Roberto savner villige, single damer i huset

– Et tog som aldri kommer

Han mener siste delen av oppholdet er den tøffeste.

– De siste 55 dagene vil føles som et år. Alt det som først var spennende er nå vanlig. Det er ikke noe nytt. Det er ingen nye deltakere. Det er som å vente på et tog som aldri kommer. Det er derfor de sover så mye: For å få tiden til å gå, konstaterer Lars Joakim som vil gjøre et lenger intervju i kveldens «Little Brother».

Les mer: BB-Silje til Tine: – Ta rotta på de baksnakkende «freakene»

Programleder for dokumentaren

Etter «Big Brother» har Lars Joakim studert fjernsynsregi ved Høgskolen i Lillehammer. Han har laget flere dokumentarfilmer og har også spilt seg selv i Linn Skåbers NRK-serie «Hjerte til hjerte» og hadde en liten rolle i filmen «Buddy».

Han har jobbet mye i kulissene i forskjellige TV-produksjoner, men skal nå foran kamera som programleder i dokumentaren om kjendiseri og reality.

Les mer: BB-Joakim: – Valget mitt kommer til å få konsekvenser