Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan Leaf vant i fjor tittelen som ”Årets bil” både i verden og i Europa. På verdensbasis er det nå solgt ca. 15.000 enheter av elbilen.

Nå finnes bilen tilgjengelig hos ni norske Nissan-forhandlere både i utstilling og som demonstrasjonsbiler som kan prøvekjøres.

600 kontrakter

– Salgsstart var nå nylig og allerede har vi nesten 600 kontrakter, forteller markedssjef Frode Langli i Nissan Norge til Broom.no

– Norge er først ute med å kunne tilby denne bilen til sine kunder av de nordiske landene. Grunnen til at det har tatt litt tid er at bilen har vært en stor suksess både i Japan og USA og at man rett og slett har hatt litt kapasitets problemer.

Nissan Leaf er Årets bil 2011 i Europa

Skal bli Norges mest solgte

Nissan-LEAF_2011_2-biler

De første norske kundene får sin nye Nissan Leaf allerede inneværende måned. En ny forsyning biler ankommer i november og målet til Nissan Nordic er at dette skal bli landets mest solgte elektriske bil.

Foreløpig er det ni forhandlere som selger Leaf. Dette har bakgrunn i både til dels store investeringer og spesielle sertifiseringer som kreves.

Nissan Leaf får du kjøpt i Oslo, Bærum, Ski, Trondheim, Sandes, Kristiansand, Sarpsborg, Gol og Bergen.

Ikke bare for byfolk

– Det er i by nære strøk og kanskje spesielt Asker / Bærum, Oslo og Ski-området hvor vi så langt har solgt flest biler. Men også forhandleren på Gol har solgt mange, så elbil er ikke bare et by fenomen, forklarer Langli.

I løpet av årets første ni måneder er det solgt 1 425 nye elbiler i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Mest solgt i Norge er suksessen Mitsubishi i-MiEV med 804 nyregistreringer, fulgt av Citroën C-Zero (151 solgte) og Peugeot ion (140 solgte) – som i prinsipp er samme bil, men med annen logo.

Nissan Leaf har en startpris på 263 900 kroner.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Nissan Leaf får toppscore i kræsjtest: