Elbilen Leaf har blitt en stor suksess for Nissan   og har for alvor gjort at elbilene markerer seg på registreringsstatistikkene.
Elbilen Leaf har blitt en stor suksess for Nissan og har for alvor gjort at elbilene markerer seg på registreringsstatistikkene.

Nissan Leaf: 600 elbiler solgt på 3 dager!

– Dette skal bli Norges mest solgte elbil.

Nissan Leaf vant i fjor tittelen som ”Årets bil” både i verden og i Europa. På verdensbasis er det nå solgt ca. 15.000 enheter av elbilen.

Nå finnes bilen tilgjengelig hos ni norske Nissan-forhandlere både i utstilling og som demonstrasjonsbiler som kan prøvekjøres.

600 kontrakter

– Salgsstart var nå nylig og allerede har vi nesten 600 kontrakter, forteller markedssjef Frode Langli i Nissan Norge til Broom.no

– Norge er først ute med å kunne tilby denne bilen til sine kunder av de nordiske landene. Grunnen til at det har tatt litt tid er at bilen har vært en stor suksess både i Japan og USA og at man rett og slett har hatt litt kapasitets problemer.

Nissan Leaf er Årets bil 2011 i Europa

Skal bli Norges mest solgte

Nissan-LEAF_2011_2-biler
Nissan-LEAF_2011_2-biler

De første norske kundene får sin nye Nissan Leaf allerede inneværende måned. En ny forsyning biler ankommer i november og målet til Nissan Nordic er at dette skal bli landets mest solgte elektriske bil.

Foreløpig er det ni forhandlere som selger Leaf. Dette har bakgrunn i både til dels store investeringer og spesielle sertifiseringer som kreves.

Nissan Leaf får du kjøpt i Oslo, Bærum, Ski, Trondheim, Sandes, Kristiansand, Sarpsborg, Gol og Bergen.

Ikke bare for byfolk

– Det er i by nære strøk og kanskje spesielt Asker / Bærum, Oslo og Ski-området hvor vi så langt har solgt flest biler. Men også forhandleren på Gol har solgt mange, så elbil er ikke bare et by fenomen, forklarer Langli.

I løpet av årets første ni måneder er det solgt 1 425 nye elbiler i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Mest solgt i Norge er suksessen Mitsubishi i-MiEV med 804 nyregistreringer, fulgt av Citroën C-Zero (151 solgte) og Peugeot ion (140 solgte) – som i prinsipp er samme bil, men med annen logo.

Nissan Leaf har en startpris på 263 900 kroner.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Nissan Leaf får toppscore i kræsjtest: