Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske geologen Richard Hocking fikk litt av en godbit på film da han reiste til klippen ved Hell's Mouth i Cornwall for å inspisere en sprekk i fjellsiden.

Steiner løsnet

Sprekken ble først oppdaget 19. september av en jogger som løp langs stien oppe på klippen. Joggeren syntes sprekken var faretruende stor og varslet politiet.

Etter råd fra geologer ble stien stengt for all ferdsel, mens ekspertene fulgte utviklingen nøye.

I dagene som fulgte var Hocking på befaring ved fjellveggen daglig. Samtidig kom det flere rapporter til både politiet og Kystvakten om at sprekken ble stadig større. Fredag 23. september begynte steiner å løsne og falle ned i sjøen under.

200.000 tonn

Det pågående dramaet tiltrakk seg mange skuelystne og sammen med dem, stilte Hocking seg opp på trygg avstand med kameraet sitt.

Les også: Fant forlatt bilvrak i fjellvegg

– Jeg hadde tilfeldigvis med meg det digitale kameraet mitt og tenkte at det kunne være interesant å filme det, sier Hocking i en pressemelding.

Det gikk ikke lang tid før hele fjellsiden raste sammen og rundt 200.000 tonn steinmasser dundret ned i havet.

Se den utrolige videoen øverst i artikkelen.

Internetthit

– Dette er det mest spektakulære jeg har sett i mine 28 år som geolog, sier Hocking.

Sammen med en kollega fikk han lagt den unike videoen ut på YouTube. Innen kort tid ble den en sensasjon som til nå er blitt sett av 1,3 millioner.

Den skråstilte sprekken i fjellveggen ble dannet dypt inne i fjellet som følge av erosjonen som vær og vind bringer med seg, ifølge geologen. Slike kollapser er ikke uvanlig langs kysten, men denne var en av de største i Storbritannia de siste årene.