I BÅT TIL UTØYA: Samboerparet Oddvar Nilsen og Lill Hege kjørte politiet ubeskyttet til Utøya før Anders Behring Breivik var pågrepet. Like før var de selv blitt beskutt i båten da de reddet ungdom opp av vannet.  (Foto: Privat)
I BÅT TIL UTØYA: Samboerparet Oddvar Nilsen og Lill Hege kjørte politiet ubeskyttet til Utøya før Anders Behring Breivik var pågrepet. Like før var de selv blitt beskutt i båten da de reddet ungdom opp av vannet. (Foto: Privat)

De fraktet politiet til Utøya

Da Jens Stoltenberg på Nyhetskanalen fortalte om en kritisk situasjon på Utøya den 22. juli, forsto Oddvar og Lill Hege hva skuddene de hørte kunne bety.

22. juli 2011, klokken 15.26. Oddvar Hansen hadde vært på jobb og gledet seg til Tour de France på TV 2. Samboeren Lill Hege Nilsen skulle starte sin ferie denne ettermiddagen. Plutselig ble det franske sykkelrittet avbrutt av en nyhetssending. En eksplosjon hadde rammet Oslo sentrum. Lill Hege er da ute i hagen og hører skudd fra Utøya som ligger synlig ute i fjorden. - Så etter fyrverkeri Lill Hege: - Jeg oppfattet ikke lyden som r