Fristet (Foto: TV3)
Fristet (Foto: TV3)

TV3 flytter skandaleserie etter seerflukt

Forklarer lave tall med for høy konkurranse.

TV3s realityserie «Fristet» har vært alt annet enn en seersuksess for kanalen. Nå har kanalen tatt drastiske valg i forsøk på å øke seertallene.

Programmet ble først sendt klokken 22.00 på hverdager, men har nå blitt flyttet en time senere.

Årsak: For sterk konkurranse fra andre TV-kanaler.

Lave seertall

– På grunn av seertallene ble vi nødt til foreta justeringer i sendeskjemaet vårt, og det innebar blant annet at «Fristet» ble flyttet én time. En annen konsekvens av endringene ble at helt nye episoder av «Two and a Half men» nå går mandager klokka 22.00 fremover. Vi besluttet også å gi serien en høstferie, for å få kommunisert endringene til seerne våre, sier pressekontakt i TV3, Øyvind Skovli til «God kveld Norge».

I løpet av de første ukene realityserien har gått i Norge, har 62 000 nordmenn sett programmet i gjennomsnitt.

– Det er ikke riktig så mange som vi hadde håpet på, dessverre, sier Skovli.

Les også: TV3-deltakerne kaster klærne for å vinne

– Sterk konkurranse

Skovli forklarer seerflukten med sterk konkurranse fra andre kanalen.

På TVNorge har «I kveld med Ylvis» hatt samme sendetid som «Fristet» tre ganger i uka, mens TV 2 kan skilte med suksesser som «Dag» og «Torsdag kveld fra Nydalen» klokken 22.00.

– Vi var nødt til å se på hvordan sendeskjemaet vårt i den sendeslotten stod best mot konkurransen, når «Fristet» dessverre ikke fikk så mange seere som vi håpet. Nå byr vi på sterke innkjøpte serier i det samme tidsrommet, og håper at det gjør at flere velger TV3 etter klokka 22.00 på kvelden, sier Skovli.

TV3 har tidligere hatt stor suksess med «Paradise Hotel», og årets sesong av serien hadde i snitt 200.000 seere daglig. I tillegg har serien hatt høye seertall på kanalens nett-tv.

Les også: «Puppe-Anna»: - Ingen vits i å ta kontakt på nettet

Vanskelig valg

I «Fristet» har deltakerne blitt stilt overfor sterke valg for å vinne penger til laget sitt. Jenny Montenegro, som er adoptert fra Colombia, fikk tilbud om å finne sin familie eller 15 000 kroner til laget.

Etter at hun valgte å ta pengene, får hun hatbrev fra seere, og har derfor valgt å holde en svært lav profil i ettertid.

Montenegro er ikke den eneste av deltakerne som har blitt presentert svært tøffe valg. Niklas Røseth fikk valget mellom penger til laget, eller behandling til sin ME-syke mor.

Les også: Trygve Rønningen: – Reality-TV har ikke blitt for vulgært

Psykolog advarer

Psykolog John Petter Fagerhaug, mener konseptet er farlig, og at det leker med livene til deltakerne.

– Dette i seg selv, å ha et TV-program hvor du må ha psykologer som kan stå der og hjelpe etterpå. Konseptet i seg selv er jo farlig. Det er nesten som å skyte folk, men det er greit så lenge vi har med lege, sier Fagerhaug. Han er også skeptisk til ettervirkningene av deltakelse i et slikt program.

Les også: – Forkastelig å finne deltakere på fylla