I løpet av fem uker har 40 «Idol»-semifinalister blitt til ti finalister. Bli bedre kjent med alle her!

Marlen Tjøsvoll

Marlen Tjøsvoll (19) ble den første kvinnelige finalisten i årets sesong. Hun hadde sin første audition i Stavanger, der hun fikk gullbillett av dommerne etter å ha fremført «Can't Give Up Now». Da tv2.no møtte henne der, fortalte hun at venterommet var preget av nervøsitet.

– Noen kommer ut med gullapp og noen uten, så jeg føler at det er en veldig anspent stemning her, sa hun den gang.

Les «Idol»-bloggen til Marlen her!

Vegard Leite

Vegard Leite (19) fra gikk videre fra første semifinale sammen med Marlen. Allerede i de innledende rundene av programmet fikk 19-åringen en god dose oppmerksomhet, etter at dommer Gunnar Greve langet ut mot ham for så å unnskylde seg etterpå. Dette klippet har også gjort Vegard ekstremt populær blant publikum.

– Jeg har fått utrolig mye positive tilbakemeldinger, og Facebooken min eksploderte! Nå har jeg 2.300 venneforespørsler der. Og meldingene har jeg ikke tall på, det er titusenvis - det er helt enormt! Det er utrolig kjekt å få så mange bra tilbakemeldinger, sa 19-åringen til tv2.no før semifinalen der han sang seg til seier med «Every Breath You Take».

Maria Mohn

– For første gang i livet er jeg målløs.

Det sa Maria Mohn (28) etter at det ble klart at hun gikk videre til «Idol»-finalen etter å ha sunget en balladeversjon av Irene Caras «What a Feeling».

Maria har tidligere innrømmet at «Idol» betyr ekstremt mye for henne, og i de første rundene av programmet måtte 28-åringen ty til tårene da hun snakket om temaet.

Før sin første audition foran årets dommere kjente Maria godt på nervene.

– Jeg må si at jeg er veldig, veldig spent. Jeg kjenner meg veldig nervøs! Men jeg må jo prøve å gjøre det aller beste jeg kan, så jeg skal virkelig gi alt, sa hun til tv2.no backstage i Oslo.

Det skulle vise seg at tobarnsmoren ikke hadde stort å være bekymret over.

– Jeg skal være kort og streng. Jeg er streng fordi jeg ble rørt og nesten begynte å gråte så jeg ble sint. Skjørt, vart, helt fantastisk! sa Hans Erik Dyvik Huby etter auditionen.

Fredrik Bergersen Klemp

«Sinnsykt bra» var Marion Ravns kommentar til opptredenen som bragte Fredrik Bergersen Klemp (21) til semifinalen.

Han har tidligere uttalt til tv2.no at det er akkurat denne dommeren han har fryktet mest i løpet av konkurransen.

– Marion sitter så blankpolert i dommerpanelet og gjør ikke en mine når jeg synger. Det er så fælt!

I semifinalen sang Fredrik Adeles «Rolling In The Deep», og dette var Hans Erik Dyvik Husbys dom om opptredenen som altså sendte ham videre til finalerundene:

– Da jeg takket ja til å være dommer i dette programmet hadde jeg en drøm om at jeg skulle ta grep og sørge for at det kom en litt spesiell, rocka fyr og at jeg skulle supporte han hele veien. Det er deg. Du er my rock'n'roll guy og jeg blir sur hvis du ikke går videre!

Bianca Skoglie Lal

16 år gamle Bianca sang seg til «Idol»-finalen med «The Closest Thing To Crazy» av Katie Melua.

– Dette låtvalget var helt riktig. Du fikk hårene til å stå på armen min, og du skinner gjennom skjermen. Fra å være en beskjeden jente på audition med streng på tennene, til å levere det du gjorde i dag er stort, sa han.

For veien til toppen har vært lang for Fredrikstad-jenta, som i de innledende rundene av programmet brøt sammen i tårer av nervøsitet før sin aller første audition.

Men etter at 16-åringen hadde sunget «Me and Bobby McGee», var det ingen tvil om at tårene kunne vært spart.

– Du er 16 år og du synger faktisk Janis Joplin på en sånn måte at jeg tror på deg. Og det er sabla godt gjort! sa Bertine Zetlitz da.

Isak Knutsen Heim

Det er ikke alle som opplever å bli fridd til etter å ha sunget på TV. Men det var gjorde jammen Isak Knutsen Heim (16) som gikk videre til «Idol»-finalen sammen med Bianca.

Isak forteller at han har litt vanskeligheter med å tilvenne seg all oppmerksomheten.

– Det er veldig uvant og rart, og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til det. Men samtidig er det artig og egentlig bare positivt, sier han.

Kirsti Sørlie Hansen

Postbud Kirsti Sørlie Hansen imponerte både TV-seere og dommere da hun forrige fredag sang «Somewhere Over the Rainbow».

– Du er definitivt ener. Du kommer hver gang ut fra intet. Det var magisk og dette var kveldens første gåsehud, sa Gunnar Greve da hun var ferdig med å synge.

Selv syntes Kirsti det var en uvirkelig opplevelse å stå på scenen.

– Jeg husker nesten ingenting for det var som en drøm. Det var enda bedre enn det jeg så for meg. Det er jo det her jeg vil, sa hun til tv2.no etter opptredenen som tok henne hele veien til finalen.

Jenny Langlo

Etter sin første «Idol»-audition fikk Jenny Langlo (18) beskjed av dommer Bertine Zetlitz om at hun var «akkurat passe rar».

– Du er smellvakker og står med gitaren og er sånn akkurat passe rar! Jeg liker veldig godt pakken din, sa hun da Jenny var ferdig med å synge sin egenkomponerte låt «Too little friends».

Også i semifinalen lot dommerne seg sjarmere av Jenny, som denne gang sang en helt egen versjon av Lady Gagas «Bad Romance».

Det falt i smak hos Marion Ravn.

– Du er alt jeg leter etter i en artist her i «Idol», og jeg håper nesten du vinner, sa hun da 18-åringen hadde opptrådt.

Henrik Mortensen

Henrik Mortensen (17) gikk videre etter å ha sunget Elton Johns «Rocket Man». Da han var på topp 100-samling på Lillestrøm var det på bekostning av begravelsen til en av hans beste venninner som ble drept på Utøya.

– Jeg vet at hun hadde villet at jeg skulle gå videre, at jeg ikke skulle sitte i et mørkt hjørne alene. Jeg er glad for at livet går videre. Det føles veldig tungt å miste noen, men man er nødt til å kjøre på videre og vise at livet er verdt å leve! Hun ville ikke ønsket noe annet, sa han til tv2.no.

Se video: Her synger Henrik (16) for sin døde venninne

Christopher Olafsrud

Christopher Olafsrud (17) sjarmerte både dommere og seere i semifinalen med hans versjon av «Use Somebody».

– Jeg var kjempebekymret for at jeg skulle være sur og gretten Idol-dommer i kveld. Men du reddet aftenen for min del i kveld. Du gjør dette med en selvfølgelighet og mestring som det skulle være den største selvfølge i verden. 96,7 prosent av alle jenter som ser på «Idol» i dag kommer til å stemme på deg i kveld, sa Gunnar Greve etterpå.

Hans Erik var også temmelig imponert.

– Du kommer til å få veldig mange fans, du kommer til å bli beundret i lang tid og du kommer til å være et viktig navn i musikk i mange år framover og du kommer til å få enormt mange stemmer i kveld!

Se flere klipp og nyheter fra «Idol» på tv2.no/idol!