HØSTENS NYHETER: Sesongens neglelakker er alt fra klassiske og dyprøde til naturtoner og sprelske paljetter. På New York Fashion Week (t.h) så vi mange metalliske og burgunderrøde nyanser. Her fra Nahm Springs visning.
HØSTENS NYHETER: Sesongens neglelakker er alt fra klassiske og dyprøde til naturtoner og sprelske paljetter. På New York Fashion Week (t.h) så vi mange metalliske og burgunderrøde nyanser. Her fra Nahm Springs visning.

Høstens neglelakker: Her er fargene du bør gå for

Midnattsblått, rødtoner, pasteller og glitterlakker. Her er sesongens hotteste neglelakktrender.

Neglelakk er blant vårt viktigste tilbehør, og riktig neglelakk kan løfte antrekket ditt til nye høyder. Men hvilken neglelakk skal du velge? Vi har plukket ut høsten og vinterens hotteste neglelakker. Se bildeserier under!

Fra sukkertøy til høstfarger

Metalliske farger, sukkertøy, jordfarger, beige, knallfarger og alle nyanser av rødt var blant vårens og sommerens hotteste neglelakktrender. Med nye årstider kommer imidlertid nye trender, og sesongens aller viktigste tendenser på neglelakkfronten er både glitterlakker, rødtoner, pastellfarger og høstfarger.

LES OGSÅ: Neglelakken som gir deg vann i munnen

Dramatisk rød

Dyprøde nyanser er feminint, sensuelt og dramatisk! Denne høsten er disse fargene hottere enn på lenge, og du får dem fra de nesten brune sjokoladetonene til rødlilla fargenyanser som blir perfekte i julebordsesongen.

LES OGSÅ: Neglelakken stjernene kaster klærne for

Glitter og glamour

Glitterlakker i aller regnbuens farger er supertrendy. Og her er det noe for enhver smak! Glitterlakkene kommer nemlig i alt fra klassisk rødt til mørke høstfarger og metallisk.

Trenden med de metalliske fargene holder stand fra forrige sesong, og denne høsten og vinteren er det først og fremst mørke metalliske farger som blått, grått og svart som gjelder. Glitterlakker kommer i flere forskjellige utgaver med større eller mindre glitterkorn, og kan legges lagvis for en mer dramatisk effekt.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du ikke kan leve uten

Trendfarger

Blått har vært hot det siste halvåret, og nå kommer neglelakkene i de samme intense, dype blåtonene vi ser mye av på klesfronten. Både Dior, TL-design og Zoya kommer med lekre nyanser av trendfargen. Chanel har også lenge vært trendsettende på neglelakkfronten. I høst heter trendlakkene Quartz, Péridot og Graphite. Dette er skimrende, metalliske lakker som mest sannsynlig vil bli sett på mang en moteløve de neste månedene. Koksgrått og ulike brunfarger er også stalltips blant høstens hotteste lakker.

LES OGSÅ: Knallfarger: Trenden du ikke kommer utenom

Pasteller

Pastellfarger holder seg året rundt uavhengig sesong, og denne høsten og vinteren går pastellpaletten fra det helt beige til lys lilla, brun, rosa og korall. Trenden med pastellfarger står i sterk kontrast til de dramatiske glitterneglelakkene, men fungerer også som et velkomment avbrekk fra glitter og glamour.

Lei av neglelakk som flasser av?

Er du lei av neglelakk som flasser, riper seg og mister glansen i løpet av få dager? Vi testet «Gelish», neglelakken som lover å holde i opptil tre uker uten å flakke av eller miste glansen. Både «Bio Sculpture Gel» og «Shellac» er neglelakker som lover skinnende blanke negler i to uker - men funker det?

GELISH: Den gelébaserte neglelakken Gelish kommer i mange farger. Sørg for å velge en farge du ikke blir lei av. Neglelakken kan holde i opptil tre uker!
GELISH: Den gelébaserte neglelakken Gelish kommer i mange farger. Sørg for å velge en farge du ikke blir lei av. Neglelakken kan holde i opptil tre uker!

Slik legger du neglelakk

* Fjern eventuell gammel lakk med neglelakkfjerner uten aceton. Bruk neglelakkfjerner også selv om du ikke har gammel lakk på neglene. Neglelakkfjerner fjerner nemlig fettstoffer, skitt og smuss fra neglen.

* For å oppnå best resultat, bør du legge underlakk. Underlakk gjør at neglelakken sitter bedre, og forhindrer misfarging av neglene.

* Rull neglelakkflasken mellom hendene, ikke rist! Slik unngår du luftbobler i neglelakken.

* Legg et tynt lag med neglelakk på alle neglene. De fleste neglelakker krever at du legger flere lag for et jevnt resultat. La lakken tørke mellom lagene.

*Avslutt med å legge overlakk på neglene. Overlakk gir glans og holdbarhet, og beskytter den fargede lakken.

LES OGSÅ: Førstehjelp for tørre høsthender

Denne artikkelen er skrevet av: Ida Elise Eide Einarsdóttir og Kjersti Skar Staarvik