Brede Hangeland og Vadim Demidov. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Brede Hangeland og Vadim Demidov. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Demidov vil etablere seg som Hangelands makker

- Hvis jeg hadde vært fornøyd med å sitte på benken kunne jeg funnet noe annet å drive med, sier Vadim Demidov.

Vadim Demidov (24) har foreløpig kommet til kort i kampen om de to midtstopperplassene på landslaget. Egil «Drillo» Olsen har foretrukket Brede Hangeland (30) og Kjetil Wæhler (35) foran Real Sociedad-spilleren.

LES: Derfor ble det ikke EM på Norge

Hvem mener du bør være Brede Hangelands makker i neste kvalik? Stem i høyremargen!

Nå ønsker Demidov å etablere seg som Brede Hangelands makker i midtforsvaret.

- Jeg har jo startet noen kamper. Det skulle kanskje begynt for lenge siden, spøker Demidov, før han fortsetter:

- Jeg vil alltid spille. Hvis jeg hadde vært fornøyd med å sitte på benken kunne jeg funnet noe annet å drive med. Det er dette som er levebrødet mitt. Spiller man ikke, er man ikke fornøyd, sier Demidov.

LES: Ekspert-strid om den norske fotballfremtiden

Wæhler vil spille til han er 40
Kjetil Wæhler innrømmer at han begynner å dra på årene, men AaB-spilleren avviser at han vil gi fra seg midtstopperplassen uten kamp.

- Så lenge jeg holder meg skadefri ser jeg ikke noen grunn til at jeg ikke kan være med på en ny kvalikrunde. Uavhengig om det er mesterskap så satser jeg videre. Det er godt at det fremdeles finnes mennesker som ser på prestasjon og ikke alder, sier Wæhler.

Hvem mener du bør være Brede Hangelands makker i neste kvalik? Stem i høyremargen!

Og det kan ta lang tid før landslagets sjuende far i huset legger skoene på hylla.

- Jeg prøver å være grundig med de små tingene. Det tror jeg man må være jo eldre man blir. Jeg har sagt at jeg nok ikke kommer til å gi meg før jeg blir 40. Jeg har fremdeles ambisjoner som fotballspiller, sier Wæhler.

LES: Sjekk landslagsguttas bilpark

Drillo tar Wæhler på ordet.

- Han er sprek, og han er seriøs. Han kan holde lenge. Jeg innbiller meg at det er litt lettere for en midtstopper enn for en spiss å spille til han er 40, sier Drillo.

- Alderen taler i Demidovs favør
Landslagssjefen varsler imidlertid at det blir tøff konkurranse om plassen ved siden av Hangeland.

- Alderen taler i Demidovs favør. Til tross for det så er det prestasjonene som avgjør. Det blir en skikkelig utfordring for Kjetil å holde på den plassen, sier Drillo.

LES: Wæhler blir kaptein - Riise er skuffet

Nivåforskjellen på den danske ligaen og den spanske ligaen er stor. Det bryr ikke Drillo seg nevneverdig om.

- For meg kan det være veldig greit å vurdere hva de gjør på landslaget. Det er verre med sånne folk som jeg bare må vurdere etter hva de gjør på klubblaget, sier 69-åringen.

Demidov har etablert seg som Inigo Martinez' makker i Real Sociedad. Den tidligere RBK-spilleren har startet fem av Sociedads seks første kamper i den spanske ligaen. San Sebastián-klubben ligger for øyeblikket på 9. plass.

Vadim Demidov og Lionel Messi (Foto: RAFA RIVAS/Afp)

24-åringen føler han utvikler seg for hver dag som går i Spania. At han spiller i en kvalitetsmessig bedre liga enn Wæhler tror ikke Demidov har så mye å si.

- Om han fortsetter å prestere på høyt nivå så betyr det ikke så mye. Jeg føler at jeg utvikler meg i Spania. Min pil går bare oppover i alle fall, sier Demidov, før han fortsetter:

- Det er opp til meg å bevise at jeg fortjener det. Jeg synes jeg har spilt bra de gangene jeg har fått sjansen, men vi har tre midtstoppere som har gjort det bra under hele kvaliken. Det er vanskelig for Drillo å ta ut de to beste, sier Demidov.

LES: Drillo mener Hovland er klar for større ligaer

- Kniven på strupen på hjemmebane
Wæhler er far til fire barn. Reisingen med landslaget tar mye tid. 35-åringen forteller at han har kniven på strupen på hjemmebane.

- Jeg har en familie jeg må ta hensyn til. Det er mye tid som går med til landslaget. Jeg synes det er gøy, men jeg tror kona mener at det er på tide at vi kvalifiserer oss til et mesterskap. Ellers er det ikke verdt det, sier hun. Jeg har litt kniven på strupen på hjemmebane, men det er slik det skal være, humrer stopperen.