INGEN NÅDE: Wayne Rooney ble utvist da England møtte Montenegro i Podgorica fredag. (Foto: Darko Bandic/Ap)
INGEN NÅDE: Wayne Rooney ble utvist da England møtte Montenegro i Podgorica fredag. (Foto: Darko Bandic/Ap)

Røde Rooney stoppet ikke England

Mål fra Ashley Young og Darren Bent sendte Fabio Capellos mannskap til EM.

Montenegro - England 2-2

Fabio Capello har fått mye kritikk for hvordan han leder det engelske landslaget, men det har ikke hindret Premier League-stjernene i å gå ubeseiret gjennom EM-kvalifiseringen.

EM-kvaliken i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Fredag skulle EM-plassen sikres i den montenegrinske hovedstaden Podgorica. Ashley Young har startet Premier League-sesongen bra for serieleder Manchester United og fortsatte i samme sporet da han snek seg inn på bakre stolpe og enkelt headet et innlegg fra Theo Walcott i nettet.

Young på farten igjen
Montenegro slet med å henge med på tempoet til spillere som Walcott og Young, noe som var oppskriften bak 2-0-scoringen til engelskmennene.

Wayne Rooney sendte ballen til Ashley Young som allerede var i full fart på vei gjennom motstanderens forsvar. Young kunne avsluttet selv, men valgte å legge ballen til rette for Darren Bent som doblet ledelsen.

Men vertene hadde ikke gitt opp håpet om direkte EM-billett. Rett før pause kom forsvarsspilleren Elsad Zvertovic til avslutning. Skuddet traff foten til Gary Cahill og lurte Joe Hart i mål.

Ashley Young (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Ashley Young (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Rooney utvist
Plutselig var det Montenegro som kjørte kampen på hjemmebane. Passive engelske stjerner måtte se på at Fatos Beciraj sendte keeper Hart ut i full strekk og var kanskje litt heldige som ikke fikk straffespark mot seg da Phil Jones dro Stevan Jovetic i bakken.

At Wayne Rooney fikk direkte rødt kort snaut tjue minutter før slutt hjalp ikke akkurat på nervene til engelske fotballfans. Torsdag ble Rooneys far arrestert, siktet for kampfiksing.

Les også: - Rooney er «rolig» etter farens arrestasjon

Det var kanskje ikke akkurat det som frustrerte Rooney mot Montenegro, men to stygge spark på leggen Miodrag Dzudovic var likevel nok til at dommeren dro opp det røde kortet.

Sikret EM-plass tross utligning
På overtid fikk Montenegro endelig uttelling etter å ha presset England i store deler av andreomgangen. Innbytter Andrija Delibasic raget høyest på et innlegg og stanget inn utligningsmålet.

Men 2-2 var ikke nok til å bevare spenningen på toppen av gruppe G og de engelske spillerne kunne til slutt juble for EM-plass.

Det røde kortet til Rooney sendte ham forøvrig inn på en liste sammen med en tidligere Manchester United-spiller. Han og David Beckham er nemlig de eneste to engelske landslagsspillerne som har fått to røde kort for «Three Lions».

Spørsmålet er nå om det røde kortet betyr at Rooney går glipp av EMs første kamper, slik Andrej Arsjavin gjorde i 2008.