Sex kristoffer (Foto: TV 2)
Sex kristoffer (Foto: TV 2)

Big Brother-deltaker innrømmer grovt ran og underslag av 1,4 millioner

Løy til TV 2 om sin kriminelle fortid.

«Big Brother»-deltaker Kristoffer Tafjord innrømmer overfor «God kveld Norge» at han er dømt for grovt ran da han var 17 år gammel.

– Jeg ble dømt til 10 måneder i fengsel, hvorav fire ble gjort betinget. Jeg sonet fire måneder i fengsel, sier Tafjord, som ble den fjerde deltakeren til å måtte forlate «Big Brother»-huset.

Ranet privat bolig

Han sier det dreier seg om et hjemmeran av en privat bolig.

– Det er klart at jeg angrer på dette, men gjort er gjort. Jeg må bare se fremover, sier reality-deltakeren.

Han innrømmer å ha startet sin kriminelle løpebane ennå tidligere - og sier han har blitt dømt til 130 timers samfunnstjeneste da han var 16 år for flere tilfeller av vinningskriminalitet.

Innrømmer tyveri fra arbeidsgiver

I fjor kom Tafjord under mistanke for tyveri av champagne til en verdi av 1,4 millioner kroner. Saken skal opp i retten i løpet av neste måned.

– Det stemmer. Det dreier seg om tyveri fra en tidligere arbeidsplass. Saken er tidligere omtalt i media, men ikke koblet mot meg. Jeg sier meg skyldig i siktelsen, sier Tafjord til «God kveld Norge».

Da «God kveld Norge» møtte Tafjord kort tid før innspillingen av «Big Brother», uttalte han at han livnærer seg som aksjetrader.

– Står for det jeg har gjort

Han er ikke overrasket over at disse sakene kommer for dagen nå.

– Jeg var veldig klar over at dette kunne komme ut, også i media, og er nesten overrasket over at det ikke har kommet ennå, sier 23-åringen.

– Nå tenker jeg bare fremover. Jeg står for det jeg har gjort.

Han innrømmer at han gjort et bevisst valg ved å ikke fortelle TV 2 om sin kriminelle fortid.

– Det var helt bevisst. Jeg fryktet at jeg ikke skulle få være med om jeg fortalte dem det, sier Tafjord.

TV 2: – Har ikke vært ærlig

Prosjektleder for Big Brother i TV 2, Siv Katrine Aamot, sier til «God kveld Norge» at kanalen ikke var kjent med Tafjords kriminelle fortid da han sjekket inn i «Big Brother»-huset.

– Jeg var ikke klar over dette når deltakeren var i huset, imidlertid har jeg blitt gjort oppmerksom på dette i etterkant av at han ble stemt ut, uttaler hun.

– Føler TV 2 at deltakeren har ført kanalen bak lyset?

– Han har åpenbart ikke vært ærlig med oss i castingprosessen i forhold til sin deltakelse i Big Brother. Hadde vi visst at han var dømt eller under etterforskning for voldsanklager, hadde han ikke sluppet inn i huset, sier prosjektlederen.

Vil ha innsyn i politiattester

«God kveld Norge» kunne tidligere i høst avsløre at en av deltakerne i «Robinson-ekspedisjonen» på TV3 var dømt for overgrep mot barn.

Dette fikk kanalens tidligere programdirektør, Trygve Rønningen, til å gå i bresjen for en debatt rundt innsyn i politiattester i forbindelse med deltakelse i reality-programmer.

Det har også blitt avslørt at en av deltakerne i «Jakten på kjærligheten» har blitt dømt til fengsel for vold.

– Vi er enig med tidligere programdirektør i TV3, Trygve Rønningen, i ønsket om en debatt rundt innsyn i politiattester i castingprosesser, sier Siv Aamot.