– Vi mener det er en sammenheng mellom prisen på mat og trivselen til dyra, sier Ann-Margaret Grøndahl, sekretær i Rådet for dyreetikk og redaktør for boka «Verdt å vite om dyras liv».

– For eksempel, hvis en kylling eller gris skal få litt større plass så blir produktet dyrere. Hvis de dyrene skal få litt mer strø for å ligge litt mykere og ha det tørrere så blir produktet dyrere, sier Grøndahl til God morgen Norge.

Ville du betalt litt mer for maten hvis du visste at dyret hadde hatt det godt gjennom sin levetid? Legg igjen din kommentar nederst i saken!

Les også: Dette gjør du når kjæledyret må opereres

Dyrenes velvære fremfor pris

Veterinær Torill Moseng støtter Grøndahl i at det er viktig å tenke på dyrenes velvære fremfor pris.

– De fleste av oss er jo opptatt av det billigste, men det er ikke alltid det riktigste. Når man skal spise kjøtt syntes jeg det er hyggeligere å vite at det dyret man spiser har hatt det godt, sier Moseng til God morgen Norge.

– Jeg tror, hvis man får opplyst hvilken innvirkning en prisøkning vil ha, så vil de fleste av oss syntes det er akseptabelt etisk. For det er etikk i forhold til dyrene våre vi snakker om her, sier Moseng.

Les også: Nils Gunnar Lies hund Mikkel, fikk pusset på gliset

Vær realistisk

Moseng og Grøndahl mener det er viktig å gi et realistisk bilde av hvordan dyrene har det ovenfor barna.

– Det er viktig å vise barn at dyr er levende vesen, ikke bare en ting. Det som er flott med barn er at de er veldig interessert i dyrene og derfor er det en god mulighet til å lære de hvordan man skal behandle dyr, mener Moseng.

Les også: Torill Moseng hadde 15 hjortelusfluer i hodet etter skogstur

Fortell om slakt

Grøndahl mener det er viktig at man også er realistisk om at mennesker spiser dyrene.

– Skal man spise kjøtt så må man slakte dyr, og det mener vi er riktig å fortelle barna.

– Det er generelt lite kunnskap om produksjonsdyrene og mer om husdyrene som hund, katt og andre selskapsdyr. Derfor er dette med kunnskap viktig. Mange bor lengre unna naturen i dag enn tidligere og mange barn er derfor veldig interessert i å lære, mener Grøndahl.

I den nye dyrevernloven står det blandt annet at alle dyr har en egenverdi og at de skal ha en nytte og glede i seg selv, ikke bare for oss mennesker.

– Det er nettopp derfor holdningsskapende arbeid er så viktig, avslutter Grøndahl.

Les også:

Lær valpen å være hjemme alene

Hundeeiere for første gang

Dette må du passe på før du skaffer kattunge