SLITSOMT:   Nå vet jeg hvordan det er å ha veer, sier Davy mens han tar sit ups. Det er ikke treningsekspert, og småbarnsmor, Siri Marte Hollekim enig i. (Foto: Nina Kausland/TV 2/)
SLITSOMT: Nå vet jeg hvordan det er å ha veer, sier Davy mens han tar sit ups. Det er ikke treningsekspert, og småbarnsmor, Siri Marte Hollekim enig i. (Foto: Nina Kausland/TV 2/)

Nå har Davy gått ned i vekt

Sportsjournalisten har blitt sprekere og strammere på bare tre uker.

I høst fant Davy Wathne ut at nok får være nok. TV 2s kjente programleder og sportsjournalist bestemte seg for å legge om kostholdet og starte med trening.

TV 2 Sportys treningsekspert, Siri Marte Hollekim, laget et treningsopplegg som var spesielt tilpasset Davy.

Etter tre uker har hun tatt turen tilbake til Bergen for å sjekke hvordan det går med ham.

Davy har mer overskudd, buksen passer bedre og han orker mer.

– Mer guts
– Det som er så artig med å møte Davy igjen, er gløden han har fått og den gode opplevelsen av å ha blitt mer fysisk aktiv, sier Siri Marte.

– Han opplever at han har mer overskudd i hverdagen, buksen passer bedre og han orker totalt sett mer. Det ser jeg på ham også, han har litt mer guts, sier eksperten.

Siri Marte Hollekim, TV 2 Sportys ekspert innen trening og kosthold. (Foto: TV 2)
Siri Marte Hollekim, TV 2 Sportys ekspert innen trening og kosthold. (Foto: TV 2)

Mer overskudd
– Livet er endret og maten og treningen har gitt meg mer energi, overskudd og lyst til å gjøre ting, bekrefter Davy selv.

Siri Marte registrerer at Davy viser fremgang innen alle satsingsområdene de har plukket ut.

– Han har økt overskuddet, og i tillegg til at vi ser det i treningsøkta der han må legge på litt ekstra belastning for å bli andpusten. Davy har også fått bedre plass rundt midjen slik at buksen ikke er like trang lengre, sier Sportys ekspert.

Bedre kondis på tre uker
Tester viser at hvilepulsen til TV 2-journalisten har gått ned og at kondisjonen totalt sett har økt.

Første kondisjonstest viste at bergenseren hadde en estimert kondisjonsalder på 75 år. Etter bare tre uker, var denne gått ned til 59 år.

– Dette tallet har gått ned på grunn av trening, smalere midje og lavere hvilepuls, forklarer Siri Marte.

PÅ VEKTEN: Her beviser Davy Wathne at han har tatt av seg noen kilo. Sportys treningsekspert Siri Marte Hollekim har hjulpet ham på veien. (Foto: Nina Kausland/TV 2/)
PÅ VEKTEN: Her beviser Davy Wathne at han har tatt av seg noen kilo. Sportys treningsekspert Siri Marte Hollekim har hjulpet ham på veien. (Foto: Nina Kausland/TV 2/)

LES OGSÅ: Test din kondisjonsalder

Derfor har han lykkes
Hun mener Davy har gjort en kjempejobb.

– Han har fått et opplegg og han har holdt seg til det. Det er ganske utfordrende å endre på så mange ting samtidig, og det er ikke nødvendig med så mange endringer om gangen, men det har i alle fall gitt resultater for ham i denne omgangen.

LES OGSÅ: Bli sterk uten vekter

– Hvorfor tror du Davy har lyktes med endringene sine?

– En av grunnene til at man greier å gjøre en livsstilsendring er gjerne at man forplikter seg overfor noen, og at man har et opplegg man kjenner har en effekt ganske fort. Davy har forpliktet seg overfor en hel nasjon, så nå er det bare å fortsette, sier hun lattermildt.

Vil du trene som Davy? Se treningsprogrammet hans her.

Kuttet ned på brus
Davy pleide å drikke en halv liter Cola Zero hver time han er våken, men halverte antallet første uken, og halverte dette en gang til uken etter. Uten at Siri Marte hadde bedt ham om det!

– Jeg tror det er veldig viktig å ikke ta alle laster fra folk med en gang når de skal gjøre en endring. En må gjøre de små endringene over tid for at en skal få til en varig endring, sier Siri Marte.

LES OGSÅ: Spis sunt på restaurant

Hun var i utgangspunktet ikke så opptatt av å kutte colaen til Davy, fordi hun visste at den betyr så mye for ham.

– Endringene han ellers har gjorthar tydelig motivert ham for å også kutte ned på colaen, så det var en god ringvirkning.

Veien videre
Planen for Davy videre er at han skal fortsette med suksessopplegget, men det skal justeres i forhold til hans bedrede form, som gjør at han kan ta i litt mer.

– Men jeg tror det er viktig at han får lov å kjenne på dette opplegget og føle at han har suksess med det i en periode før vi eventuelt gjør noen endringer. Det er ikke sikkert at det trengs å gjøre noen endringer, heller, hvis dette er nok og han kan leve med dette over tid.

LES OGSÅ: 6 enkle tips for en sunnere kropp

– Kommer vi til å kjenne igjen Davy om noen måneder?

– Det viktigste er at han er fornøyd selv og kjenner at dette gir ham overskudd. Jeg er ikke så opptatt av at han skal rase fort ned i vekt, men at han jevnt og trutt skal endre livsstilen sin slik at han får en generelt bedre helse og økt overskudd. Det må være målsettingen, sier Siri Marte Hollekim.

STRAMMERE UTGAVE: Davy Wathne har tatt grep og endret både mat- og treningsvaner med Sporty-ekspert Siri Marte Hollekims hjelp. Det gir resultater. (Foto: Nina Kausland/)
STRAMMERE UTGAVE: Davy Wathne har tatt grep og endret både mat- og treningsvaner med Sporty-ekspert Siri Marte Hollekims hjelp. Det gir resultater. (Foto: Nina Kausland/)