paradise
paradise

Trygve Rønningen: – Reality-TV har ikke blitt for vulgært

Tidligere programdirektør forsvarer skandale-TV.

Nylig avgått programdirektør i TV3, Trygve Rønningen valgte å si opp sin stilling etter kanalens nedgående seertall. Kanalen har satset sterkt på realityserier, og har ikke være redd for å lage TV som sjokkerer.

– Reality-TV har ikke blitt for vulgært, slår Rønning fast overfor Dagbladet.

– Tar casting på alvor

Den tidligere programdirektøren mener TV-seerne bestemmer hvor realitygrensen går, og at kanalen ikke har gått over den grensen.

NY RADIOSJEF: Trygve Rønningen har fått ny jobb.  (Foto: Nejad, Arash A., © JFE)
NY RADIOSJEF: Trygve Rønningen har fått ny jobb. (Foto: Nejad, Arash A., © JFE)
– I sin sjanger er reality-TV gode program. De fleste er godt lagd, og spiller på en klassisk vellykket realityoppskrift. Men kanalene har et redaktøransvar, sier han til avisen.

Han mener selskapene som plukker ut deltakerne etter hvert har blitt svært flinke til å finn de rette personene til konseptene.

– Slik jeg har lært produksjonsselskapene å kjenne, er castingprosessene et fagfelt som blir tatt ordentlig på alvor. Det er svært dyktige folk som caster og et apparat rundt som prøver å fange opp deltakere som kan være uheldige for programmene. Det største trusselen er at det skjer fort og at man ikke klarer å fange opp ting i casting som ikke er bra, sier han.

Les også: Paradise-deltakere reagerer på dusjfilming

Angrer i ettertid

TV3s realitysuksess, «Paradise Hotel» får hvert år mye omtale for oppførselen til deltakerne, og det har for lengst nærmest blitt forventet at deltakerne har sex på TV.

I fjorårets «Paradise Hotel» havnet Ole Christian Løvold til sengs med Kine Bertheussen. Løvold har i ettertid uttrykt anger for det som skjedde.

– Jeg var ikke helt happy. Det var ikke noe jeg hadde så veldig lyst til, men herregud, vi koste oss litt, det er ikke så farlig, sa han i ettertid.

Pernille Vedeler har i etterkant av sitt opphold på «skandalehotellet» uttrykt angret, og karakterisert sin deltakelse som «dårlig».

– Paradise var for meg på en måte dråpen som fikk begeret til å flyte over. Nå har jeg lagt denne livsstilen bak meg, og det er slutt på festingen. Jeg drar fortsatt ut og er sosial, men jeg drikker ikke, påpekte Pernille overfor VG.

Les også: Paradise-deltakere reagerer på dusjfilming

Reagerte på dusjfilming

Da den siste sesongen av «Paradise Hotel» hadde premiere i Oslo, reagerte flere av deltakerne på nærgående filming mens de dusjet.

– Jeg syntes det var veldig ekkelt å bli filmet i dusjen. Jeg prøvde å ha bikini og truse og dusje litt sånn at jeg dekket meg til. Jeg håper ikke noen har fått sett noe, sa Madelen Voreland Berås til «God kveld Norge».

Mens Mats Figenschou Hansen mente det hele føltes rart.

– Jeg hørte bare kameraet zoomet da jeg sto i dusjen. Det er litt korny å høre at kameraet går opp og ned, sier Mats Figenschou Hansen.

Les også: Her gir hun blaffen i TV-kameraene – igjen

Tok imot psykologhjelp

Niklas Vindel er nærmest for erfarne realitydeltaker å regne, etter sine to opphold på «Paradise Hotel». Etter sitt andre opphold takket Vindel ja til psykologtilbudet deltakerne får i etterkant.

– Jeg anbefaler folk å ta seg en tur til psykolog hvis de får tilgang til det i ettertid. Om du selv føler at du ikke trenger det, så bare gjør det for å få pratet og lettet litt på ting, sa Vindel til «God kveld Norge» tidligere i høst.

Han mener selv han hadde stort utbytte av timene hos psykologen.

– Det er ikke nødvendigvis råd du får. Du kan få det også, men det er egentlig bare deilig å ha noen å prate med som har som jobb å få deg til å føle deg bedre. Det var de veldig flinke til de jeg var hos. De fikk meg til å tenke positivt og ikke negativt, fortalte «Paradise Hotel»-vinneren.

Les også: Slik gjør Paradise-Niklas comeback på TV