Louise Mohn er datteren til industrieieren Trond Mohn. Tidligere fortalte TV 2 om hennes satsing på muskelstimulerende apparater.

Les mer: Norsk milliardærarving stenger butikken i London

Satser på medisinsk utstyr

Satsingen hennes i London ble nedlagt, men tirsdag kunngjorde hun sin nye lansering – Michelsen Medical.

– Vi har stiftet et medisinsk produksjonsselskap for forskningsbasert teknisk utstyr, sier Mohn til TV2.no.

Levd med kronisk smerte

Selskapet heter Michelsen Medical, og skal få medisinsk teknisk utstyr ut på markedet. Produktene skal produseres ut fra uavhengig forskning. Fortsatt brenner bergenseren for å bringe medisinske hjelpemidler ut til markedet.

– Jeg har selv levd med kronisk smerte og har erfaring med elektrostimulering siden jeg var 12 år gammel. Jeg har har hatt lyst til å tilby dette til markedet, men istedenfor å distribuere noen andres produkt som i London, har jeg valgt å satse på forskere og få frem egne produkter, sier hun.

Det siste året har hun hatt 30 personer i arbeid, men vil ikke si for mye om hvilke produkter som er på trappene.

– Av patenthensyn kan jeg ikke si for mye om det, sier hun.

Se nyhetsreportasje om satsningen øverst.

– Bygger stein på stein

Selskapet er en del av forskningsinstituttet Christian Michelsen Research (CMR).

– Er det et nytt oppdrettseventyr under oppseiling her?

– Jeg tror det er riktigere med gamle metaforer som «stein på stein». Vi har etablert noen selskaper i CMR-systemet opp igjennom. Noen av dem har vokst fort, mens andre har tatt lengre tid. Men vi tror det vil involvere forskningsmiljøer i Bergen og Vestlandet, men også Norge for øvrig, sier Christopher Giertsen, direktør for forretningsutvikling i CMR.

Hjelp for andre gründere

Han er styreleder i det nystartede Michelsen Medical, og mener selskapet kan komme andre norske gründere til gode.

– Å få medisinsk utstyr ut på markedet er ingen enkel sak. Selskapet må være ISO-sertifisert, og godkjenningsarbeidet hos myndigheter i andre land er krevende prosesser. Vi skal gjøre det lettere å få medisinsk utstyr ut på markedet, sier han.

– Vi tror andre gründere kan dra nytte av dette. Vårt selskap vil etablere et sertifisert selskap og opparbeide kompetanse på myndighetsgodkjenning. Det er mange gründere som faller av her, sier Giertsen.