Danse
Danse

– Bruker «Skal vi danse» som springbrett til en ny karriere

TV 2: – Det er veldig mange som tar kontakt fordi de ønsker å være med.

I dagens VG har avisen tatt for seg seertallene til NRK og TV 2 de tre siste lørdagene. For «Skal vi danse» er tallene oppløftene, og de viser at programmet slår knockout på NRKs lørdagssatsning «QuizDan» med programleder Dan Børge Akerø.

At kjendisene strømmer til «Skal vi danse» er ikke noe nytt.

– Mange bruker konkurransen som et springbrett til en ny karriere og flere har brukt programmet til å få en ny profil, sier Trond Albert Skjelbred i kommunikasjonsbyrået Nor PR.

– Stor pågang fra kjendiser

Pressekontakt for «Skal vi danse», Unn-Grethe Berge, forteller at pågangen fra villige kjendiser er stor.

– Det er veldig mange som tar kontakt fordi de ønsker å være med. Det dreier seg om både A, B og C-kjendiser. Ofte ringer managementet også inn. Det er spesielt stor pågang på våren, etter at vi har lansert en ny sesong av programmet, sier hun til «God kveld Norge».

Berge mener det er selve konseptet som frister kjendisene.

– Det er et konsept som gir svært god PR. Skal vi danse er et feelgood-program der kjendisene får vist hvem de virkelig er. Det er helt annerledes enn andre reality-konsepter, sier hun.

Les også: «Skal vi danse»-Nadya blir mamma

Ny profil

Skjelbred mener kjendisene har mye å hente på en slik deltakelse.

Trondalpert
Trondalpert
– De som tjener mest på å være med i «Skal vi danse» er de som har slitt med imaget sitt tidligere, eller som bare har fått vist én side av seg selv, sier han til «God kveld Norge».

Skjelbred nevner flere ekspempler på kjendiser i årets «Skal vi danse» som står ved et karrieremessig skille, og som kan bruke konkurransen til å bygge en ny profil.

Rachel Nordtømme etter bruddet med Petter Northug, Anders Jacobsen som har avsluttet hoppkarrieren, Lars Bohinen som etterhvert har lagt både fotballsko og jobben i Stabæk på hylla, er alle eksempler PR-eksperten kommer med.

Les også: – Ferdig med å være dama til Northug

Vil vokse på utfordringen

Samtlige av årets deltakere har på «Skal vi danses» egne nettsider forklart hvorfor de sa ja til å delta og hvilke forventninger de har til deltakelsen.

Anders Jacobsen omtaler seg selv som et konkurransemenneske, som elsker å gjøre ting han ikke kan. Han hadde følgende forventninger før programmer startet.

– At jeg vokser på denne utfordringen personlig og blir mindre selvhøytidelig og mer utadvendt, sier Jacobsen.

Rachel Nordtømme har siden bruddet med skikongen Petter Northug vært opptatt av å løsrive seg fra stempelet som «kjæresten til Northug», og senest i forrige måned uttalte hun at hun var ferdig med å være dama til skikongen.

Lars Bohinen på sin side vil få frem konkurransemennesket i seg ved å delta.

– Jeg har behov for å trø ut på dypt vann, ikke ha kontroll, for så å mestre. Jeg er et utpreget konkurransemenneske. Jeg er sikker på at jeg kommer til å være mer nervøs for å gå på parketten hver lørdag, enn jeg var for å gå ut på fotballbanen foran 75 000 publikummere, sier han.

Les også: Lars Bohinen: – Aldersforskjellen er veldig positiv

(artikkelen fortsetter under bildet)

lenea
lenea

Den store vinneren

Lene Alexandra Øien vant «Skal vi danse» i 2008, og har i etterkant både fått platekontrakt og satset på en helt ny karriere innen trening og kosthold.

Skjelbred uttalte allerede i 2008 at Øien var den store PR-vinneren i programmet det året.

– Lene Alexandra brukte programmet til å la folk få et nytt inntrykk av henne, og fikk vise sider av seg selv som hun ikke hadde fått vist tidligere i sin karriere, sier han.

Les også: Slik blir Lene Alexandras nye karriere