Anna Anka har kjempet en lang kamp for å få omsorg for barna Ethan (6) og Elli (9). Nylig fikk 40-åringen medhold i retten i Los Angeles. Både Paul Anka (70) og hennes første ektemann gikk rettens vei for å kreve full omsorg.

– Jeg kommer fortsatt til å ha delt foreldrerett for datteren min, sa en lettet Anna i en uttalelse til VG Nett via TV 2s pressekontakt, Unn Grethe Berge da nyheten blir kjent.

– Vil knekke meg mentalt

I et intervju med «God kveld Norge» snakker Anka ut om den tøffe kampen mot ektemennene. Hun føler de prøver å knekke henne.

– De prøver å få meg ustabil. De liker ikke at jeg er her, og de tror de skal knekke meg mentalt. Men jeg har sagt at du knekker ikke Anna Anka, uttaler «Skal vi danse»-profilen.

– Hadde aldri gjort det

Hun er rasende på begge barnefedrene, og fastholder at hun aldri ville gjort noe lignende.

– Fedrene sier at jeg har forlatt barna mine. Det er for jævlig. Det er barna som tar skade, det er ikke jeg. Hvordan kan et menneske kan gjøre det mot sine egne barn, det skjønner jeg ikke. Jeg hadde aldri villet tatt deres far fra dem, de trenger sin pappa, sier Anka, som ikke lot seg opprøre av det tøffe rettsprosessen.

– Jeg ble ikke sint. Fordi jeg har tenkt at selv om de gjør dette mot meg, jo mer sint jeg blir, da har de vunnet. Jeg kan ikke la det få meg av sporet. For det er det de vil. Jeg har begynt med ingenting og har slitt. Jeg har slitt og kjempet og jobbet hardt. Det er barna de sårer og de som tar skade, sier Anka, som mener at rettsakene handler om penger.

Selv om rettsaken i denne omgang er vunnet, er ikke Anka trygg på at det ikke kan komme nye søksmål. Hun mener rettssystemet i USA er et spill, som favoriserer dem som har råd til de dyreste advokatene.

– Jeg har spilt spillet i ni år, og det kan jeg ikke fortsette med, sier Anka.

– Gud, så patetisk

Danse-profilen er også sjokkert over at begge de tidligere ektemennene rottet seg sammen mot henne i kampen om barna.

– De jobber begge mot meg. Hvilket normalt menneske går til en annens eks og blir bestekompiser. «nå gjør vi dette mot henne, nå knekker vi henne, nå tar vi barna ifra henne.» Gud, så patetisk. Alt de gjør ødelegger barnas fremtid, mener Anka.