Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Vil dette bilmerket overleve?

Broom-leser bekymret for Alfa Romeo.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Hvor mange Alfa Romeo har så langt blitt solgt i Norge? Ser ikke ut til at de klarer seg noe særlig ... Litt synd for de lager flotte biler.

Benny svarer:

Hei sann!

Ja, du har helt rett – Alfa Romeo er flotte biler. Det er det nok mange flere enn deg og meg som mener. Men det er nok slik at det er en bil som er lettere å like – enn å kjøpe.

Så langt i år (per 31.08) ligger de på 23. plass på merkestatistikken, med Mini (som jo bare har en modell, dog i Clubman, Countryman-utgave etc.) og Fiat hårfint foran (takket være lille, søte 500), mens Lexus er å finne på plassen rett bak.

Det er altså ikke helsvart. Det kan Alfa Romeo takke nykommeren Giulietta for, det er nemlig den som selger. Om ikke akkurat i bøtter og spann, så har 303 biler funnet nye, norske eiere hittil i år. Det gir en 78. plass på modellstatistikken.

Verre er det for MiTo, som bare har solgt 37 biler i år og har en tilbakegang på hele 76 % i forhold til fjoråret.

Det samme kan sies om den etter hvert litt aldrende 159, som har solgt bare 36 biler i år – hvilket gir en tilbakegang på nesten 75 %.

Vi må derfor konkludere med at det er Giuletta som er håpet for den norske importøren enn så lenge.

Alfa Romeo har alltid vært et litt ”smalt” og litt ”mystisk” merke. Ryktene om variable kvalitet – til dels med rette, og stadige importørskifter må nok ta noe av skylden for at det er slik.

For om lag et års tid siden kom en ny importør på plass. De er villige til å satse på Alfa, og jeg både håper og tror at de vil lykkes med det. Uten at jeg tror vi noen gang får se en Alfa Romeo på topp 10-listen av den grunn og det er helt greit. Men at de vil klare seg som bilmerke, det er jeg ikke et øyeblikk i tvil om!

På den annen side så kan en brukt Alfa Romeo gi både mye og grom bil.

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Vår test av Alfa Romeo Giulietta

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: