Knut Jørgen Stubdal fikk ikke fortsette som trener i Lørenskog. David Livingston har overtatt (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Knut Jørgen Stubdal fikk ikke fortsette som trener i Lørenskog. David Livingston har overtatt (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Lørenskog-trener kan sparkes i kveld

Knut Jørgen Stubdals fremtid som Lørenskog-trener skal vurderes på «krisemøte».

Lørenskog ishockey har åpnet sesongen svakt og tapt fire av sine sju første kamper. Klubben har satset stort på å etablere seg som et av topplagene i hockey-Norge, men for øyeblikket styrer de mot nok en skuffende sesong.

Lørdag kveld tapte de 2-8 borte mot erkerivalen Vålerenga på Jordal Amfi. Nå er det duket for oppvaskmøte i klubben. NRK melder at trener Knut Jørgen Stubdals stilling skal vurderes i et møte mandag.

Mange som ikke presterer
TV 2 Sportens ishockeyekspert, Bjørn Kristian Erevik, har ikke latt seg imponere over det Lørenskog har prestert hittil.

– Resultatene ikke vært i forhold til forventningene. Før sesongen virket laget mer harmonisk og de spilte bra på treningskamper. Men nå er de tilbake der de var i fjor. De har mange gode på papiret som ikke tar ansvar, mener Erevik.

Stubdal har erfaring som hovedtrener for Vålerenga og assistenttrener for det norske landslaget, men har ikke klart å få det beste ut av Lørenskog-spilleren. Erevik er usikker på om det er Stubdal eller spillerne som er problemet.

– Det er en tosidig sak. Man skulle tro at en gjeng med så erfarne spillere kan ta ansvaret selv, men tydeligvis klarer de ikke det. Utenfra virker det som om de trenger en Geir Myhre-type - en som kan sette skapet på plass.

– Må være en sportslig vurdering
Lørenskog har brukt mye penger på å bygge opp et lag som kan kjempe om seriegull. Likevel synes ikke Erevik at det er investorene som bør få bestemme Stubdals fremtid.

– Investorene kan ikke styre om noen skal gå fordi de har brukt masse penger. Det må heller være en sportslig vurdering, sier Erevik.

Les også: Vålerenga knuste Lørenskog i GET-ligaen

Men at klubben må ha et oppvaskmøte der trenerens prestasjoner vurderes er helt naturlig.

– Han hadde hele året i fjor også. Sånn som det er nå virker det ikke som han klarer å snu trenden. At han må vurdere sin stilling, eller at Lørenskog må gjøre det, er helt naturlig.

TV 2 Sporten har ikke fått tak i verken sportssjef Atle Olsen eller styreleder Jan Åge Nordli