stengel1
stengel1

Herman (16) roses etter Tippeliga-debuten

Unggutten fikk skryt av Stabæk-treneren etter seieren mot Sarpsborg.

Stabæk - Sarpsborg 08 2-0 (1-0)

Stabæk, med 16-åringen Herman Stengel fra start, hadde ingen problemer med å finne tilbake til vinnersporet hjemme mot bunnlaget Sarpsborg 08. En suser fra Vegar Eggen Hedenstad sørget for at hjemmelaget ledet ved pause. Like etter hvilen doblet Palmi Palmasson ledelsen og sørget for Stabæks første seier siden 13. august.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst i artikkelen!

Lennartsson roser debutanten
– Det viktigste var at vi vant, og at vi kontrollerte hele kampen, skapte sjanser og scoret et par fine mål, sier Jörgen Lennartsson til TV 2 Sporten etter kampen.

Om 16-åringen Herman Stengel, som debuterte fra start i Tippeligaen, er treneren full av lovord.

– Det var en herlig debut. Han er totalt uredd, og vil hele tiden ha ballen.

Tidenes yngste Stabæk-spiller i Tippeligaen fikk stående applaus da han ble byttet ut like før slutt.

– Vi var trygge på at han ville gjøre en god kamp, og jeg føler vi traff rett med timingen på å gi ham sjansen i dag, legger han til.

Debutanten var selv fornøyd etter sine første minutter på øverste nivå.

– Jeg følte det gikk bra, jeg fokuserte på å gjøre det enkelt i starten. Jeg håper på mer spilletid, nå er det bare å fortsette å jobbe hardt på trening fremover, sier Stengel etter kampen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Lennartsson
TV 2 Play: Se hele intervjuet med Stengel

– Har en vei å gå
Sarpsborgs assistenttrener Joakim Klæboe ledet kampen i Roar Johansens fravær, og han mente at laget tapte helt fortjent.

– Vi ser at vi har en vei å gå for å komme opp på dette nivået, sier Klæboe til TV 2 Sporten.

Han mener derimot at laget ikke har en for ambisiøs spillesstil i forhold til spillemateriellet.

– Vi må gjennomføre vår stil, og vi har vist at vi kan beherske den i deler av sesongen. Men vi mangler den nødvendige selvtillitten, og vi blir veldig statiske.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Klæboe

Vegar Eggen Hedenstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Vegar Eggen Hedenstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hjemmelaget kom best i gang i Telenor Arena, og allerede etter åtte minutter burde Palmi Palmason sendt hjemmelaget i føringen da han helt umarkert fikk heade fra seks meter, men avslutningen til islendingen gikk til side for stolpen til Joacim Heier i Sarpsborg-målet.

Suser fra Hedenstad
Etter 28 minutter fikk hjemmelaget endelig belønning for den store spillemessige dominansen. Vegard Eggen Hedenstad fikk ballen på 30 meter og fikk upresset føre ballen mot Sarpsborgs sekstenmeter. Unggutten prøvde lykken og fikk kjempetreff.

Skuddet gikk i en fin bue og snek seg under fingerspissene til Heier. Dermed kunne hjemmelaget jublet for en fortjent ledelse ledelseved havltid.

Palmason doblet
Sarpsborg 08 gjorde grep i pausen, og Glenn Roberts og Michael Røn ble byttet inn. Byttene skulle imidlertid ikke få noen umiddelbar effekt, for etter bare to minutter ut i den andre omgangen doblet hjemmelaget ledelsen.

Fredrik Brustad gjorde en god jobb på venstrekanten og fant Palmi Palmasson inne foran mål. Islendingen gjorde ingen feil, og doblet ledelsen for hjemmelaget.

Sarpsborg fortapt
Stabæk fortsatte å trykke på for flere scoringer, men til tross for flere store sjanser scoret ikke hjemmelaget flere mål i Telenor Arena. Det gjorde heller ikke tafatte Sarpsborg - dermed ble sluttminuttene udramatiske for vertene.

Stabæk vant dermed sin første kamp siden 13. august. Sarpsborg fortsatt uten seier siden 19. mai, og ligger fortapt i bunnen av Tippeligaen.

– Det er tungt, men det er vel dette alle forventet og vi spiller bare deretter, sier en skuffet Joackim Jørgensen til TV 2 Sporten etter kampen.

Spilleren innrømmer at tilbud fra andre Tippeliga-klubber vil være interessant ettersom det ser ut til at Sarpsborg må tilbake til Adeccoligaen etter denne sesongen.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten min med Sarpsborg, men dersom det kommer bud så vil det være interessant. Jeg vil spille på høyest mulig nivå, og om det er Tippeliga-spill er det der jeg vil være, avslutter han.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Jørgensen

Slik startet lagene:
Stabæk (4-4-2): Jan Kjell Larsen - Vegar Hedenstad, Morten Skjønsberg, Jørgen Hammer, Bjarni Ólafur Eiríksson - Palmi Pálmason, Pontus Farnerud, Mikkel Diskerud, Herman Stengel - Johan Andersson, Fredrik Brustad Sarpsborg 08(4-4-2): Joacim Heier - Claes Phillip Jørgensen, Kjetil Berge, Ole Christoffer Heieren Hansen, Hugues Wembangomo - Tom Erik Breive, Stanley Ihugba, Joackim Jørgensen, Morten Giæver - Martin Wiig, Mohammed Ahamed.