SAMMENLIGNES MED HULK: Chelsea manager Andre Villas Boas sammenligner Daniel Sturridge sin posisjon på laget med den Hulk hadde i Porto forrige sesong. (Foto: DAVID MOIR/Reuters)
SAMMENLIGNES MED HULK: Chelsea manager Andre Villas Boas sammenligner Daniel Sturridge sin posisjon på laget med den Hulk hadde i Porto forrige sesong. (Foto: DAVID MOIR/Reuters)

Villas-Boas sammenligner Sturridge med Hulk

Unggutten Daniel Sturridge høster lovord fra Chelsea-manageren.

Se Bolton - Chelsea på TV 2 PL HD 1 eller tv2sumo.no kl. 14.30

Daniel Sturridge har for alvor vist at han blir å regne med i Chelsea denne sesongen. 22-åringen slet med spilletid i fjor, og siste del av sesongen ble han lånt ut til Bolton. Søndag returnerer han til Reebok Stadium som en viktig brikke i manager Andre Villas-Boas sitt puslespill.

På sine 12 kamper for Bolton nettet Sturridge åtte ganger, og etter en solid sesongstart med Chelsea i år har superlativene haglet rundt unggutten. Sturridge har selv sagt at han trivest best som midtspiss, men med tøff konkurranse om spissplassen i Chelsea er Villas-Boas klar på at engelskmannen er best egnet i en rolle på høyrekanten. Samtidig går manageren langt i å sammenligne 22-åringen med sin tidligere elev Hulk.

– Daniel tilbyr mye av de samme kvalitetene som jeg hadde da Hulk spilte i den posisjonen forrige sesong i Porto. Jeg bruker Daniel på høyresiden fordi han er venstrefotet og han liker å komme inn i banen og avgjøre handlingene med venstrefoten. Men den gode tingen er at han er uforutsigbar når han kommer over på høyre og setter fart, sier Villas-Boas til Chelsea sin hjemmeside.

For en plass på vingen er trolig det Sturridge må ta til takke med denne sesongen. Fernando Torres, Nicolas Anelka, Didier Drogba og Romelu Lukaku er alle typiske midtspisser, og i kampen mot Bolton søndag er sjansen stor for at Didier Drogba får sin første kamp fra start denne sesongen ettersom Torres er ute med karantene.

Sturridge gikk glipp av forrige serierunde med en skade da Swansea ble rundtspilt på Stamford Bridge, og 22-åringen ble sittende på benken i mesteligamøtet med Valencia denne uken. Selv om han ikke får en plass i startelleveren mot sine gamle lagkamerater søndag, vil Villas-Boas lytte til «innsideinformasjonen» Sturridge har å komme med.

– Vi deler en del informasjon, men etter et år har ting forandret seg, ikke bare i måten laget spiller fotball på, men også prinsipper og detaljer rundt spillet, sier Villas-Boas.