Blake Evans (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Blake Evans (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Vålerenga knuste Lørenskog i GET-ligaen

Vålerenga var overlegne i lørdagens storoppgjør i norsk ishockey.

Før kampen mot Lørenskog gikk Vålerenga-leder Jan Tore Kjær ut med påstanden om at Lørenskog prøver å kjøpe seg klubbens vinnerkultur. Kjær mente også at suksessen til Lørenskog har uteblitt fordi spillerne ikke er like sultne i Lørenskog som i Vålerenga.

Les også: – I VIF har de drømmer, så går de til Lørenskog og blir mette og resignerte

Et av de store oppgjørene
Lørdag møttes de to lagene i en kamp som av TV 2s hockeyekspert, Bjørn Kristian Erevik, er blitt omtalt som et av de virkelig store oppgjørene i norsk ishockey.

Kampen ble aldri en spennende affære, Vålerenga tok kommandoen fra første periode og ledet 2–0 etter de første 30 minuttene.

Andreperioden ble fullstendig dominert av Vålerenga og kampen var så godt som avgjort etter 5–1 som perioderesultat og stillingen 7–1 totalt.

Utlendinger dominerte
Fem av målene til Oslo-klubben ble scoret av spillere fra Canada, Justin Donati scoret to av dem.

Seieren betyr at Vålerenga ligger på andreplass i Get-ligaen, tre poeng bak serieleder Stavanger Oilers. Lørenskog ligger på 6. plass med ni poeng på syv kamper.

God start for Oilers
Stavanger spilte lørdag mot Lillehammer og Oilers fikk best mulig start på egen is med to mål etter bare halvannet minutt av oppgjøret. Jimmy Kilpatrick ga vertene ledelsen, mens Ryan MacMurchy doblet 15 sekunder seinere.

Lillehammer slo tilbake i annen periode med tre mål, der to av dem kom i «power play» ved Dan Fredrik Nygård og Gino Guyer. Baklengsmålene hindret imidlertid ikke Stavanger med å rykke ifra med tre ytterligere nettsus. Den ene kom på straffe, mens den annen i overtallsspill i tredje periode.

Med 5-3-seier er Stavanger serieleder med sine 18 poeng, mens Lillehammer blir værende fem poeng bak.

De resterende kampene i Get-ligaen endte slik:
Sparta – Stjernen 4–2.
Frisk Asker – Storhamar 3–5

(©NTB/TV2 Sporten)