NYTT TALENTPROGRAM: Magne Furuholmen, best kjent fra a ha, er en av fire mentorer i «The Voice». (Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures)
NYTT TALENTPROGRAM: Magne Furuholmen, best kjent fra a ha, er en av fire mentorer i «The Voice». (Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures)

Fra a-ha til talentshow for Magne Furuholmen

Den ferske mentoren forteller om hvorfor han blir med i TV 2s nye storsatsing til tross for reality-skrekk.

Magne Furuholmen (48) er én av de fire mentorene i det kommende TV 2-programmet «The Voice – Norges beste stemme».

– Ikke dyrke potet

Da Furuholmen ble spurt om å være mentor i «The Voice», som skal sendes på TV 2 våren 2012, hadde han allerede hørt om den amerikanske versjonen av programmet.

– Jeg var nok positivt overrasket over konseptet da jeg fikk sjekket ut hva det var for noe. Så da jeg ble spurt så hadde jeg ristet meg av den største reality-skrekken, for jeg syntes konseptet var tuftet på å dyrke fram ekte talenter med særpreg, og ikke dyrke potet, sier han til tv2.no.

– Har jobba med en stor vokalist

Furuholmen mener hans internasjonale erfaring kan gi ham en fordel som mentor.

– Jeg antar at en viss internasjonal erfaring er noe som alle artister ønsker seg. Hvis jeg på noen måte kan gi kunnskap og erfaring videre så er vel det en god ting, sier Furuholmen og legger til:

– Jeg har jo jobba med en stor vokalist i mange år som kanskje kan tale til min fordel.

Han tror ikke Morten Harket vet om hans mentorrolle i «The Voice» foreløpig.

– Det tror jeg ikke han vet noe om, før sannsynligvis i morgen. Jeg tror Morten har stor tiltro til mine vurderingsevner. Så jeg tror ikke han har noen problemer med det.

Les også: Disse artistene skal skape Norges nye stjerner

Best på radio

Den ferske mentoren synes det blir fint å sitte med ryggen snudd fra deltagerne.

– De fleste låter er best på radioen. Der ser man ikke de som synger uansett. Jeg tenker at man får en annen innfallsvinkel.

– Det er en god ting at man begynner med å bare høre stemmen, og så får man se etter hvert.

Bli fan av «The Voice» på Facebook

Mindre opptreden og mer talent

Den erfarne artisten mener den nye talentkonkurransen handler mer om talent, og mindre om TV-opptredener.

– Jeg har aldri likt at man skal premiere folk som kan hoppe fra sjanger til sjanger uten problem. For meg er det ofte det minst interessante. Jeg liker folk som har ett talent som snakker til deg. Hvis jeg kan være med å gi vedkomne råd på veien så er jeg mer innstilt på det enn å trykke «yes»/«no» på TV-skjermen. For meg handler det mindre om TV og mer om talent, forteller han og legger til:

– Jeg håper at programmet tiltrekker seg de spennende stemmene. Jeg leter først og fremst etter noen jeg tror på som artist.

Har du Norges beste stemme? Klikk her for påmeldingsskjema til «The Voice»!

Dette er Magne Furuholmen:

Magne Furuholmen (født 1. November 1962) er en norsk keyboardist, gitarist, sanger og låtskriver.

Han er best kjent som en av grunleggerne av den norske popsensasjonen a-ha, der han opptrer som keyboardist, gitarist og backing vokal. I tillegg har Magne co-skrevet bandets største hits, inkludert «Take On Me», «Cry Wolf», «Stay On These Roads» og «ManhattenSkyline».

Magne har også samarbeidet med storslagne musikere som Coldplays´ Will Champion og Guy Berryman, Andy Dunlop fra Travis og Mew-frontmann, Jonas Bjerre.

Magne Furuholmen har oppnådd beundringsverdige resultater i musikkbransjen med et internasjonalt platesalg på 36.000.000, og i 2010 var a-ha blant de 40 mest selgende band på planeten, med et estimert billett-, album- og merchandisesalg på 500.000.000 norske kroner.