dag (Foto: Ingeborg Klyve)
dag (Foto: Ingeborg Klyve)

«Dag» solgt til Hollywood

Norsk TV-historie er skrevet.

FOX TV studios har kjøpt rettighetene til å lage en amerikansk versjon av TV 2-serien «Dag».

Dermed er norsk TV-historie skrevet - dette er den første norske TV-serien noensinne som har blitt solgt til det amerikanske markedet.

Produksjonsselskapet FOX TV studios, som er en del av 20th Century Fox, står bak hitserier som «White Collar», «The Shield» og den amerikanske suksessversjonen av danske «Forbrytelsen».

Les også:Atle Antonsen krevde å få gjøre denne klinescenen

Disse skal lage serien

Produsent for den amerikanske versjonen av «Dag» blir Cary Brokaw, som tidligere har produsert filmer som Robert Altmans «The Player» og «Short Cuts», Gus Van Sants «Drugstore Cowboy» og Mike Nicols «Closer».

Det kreative teamet bak «Dag» var i høst i Los Angeles for å arbeide med tilpasning av serien til det amerikanske markedet.

Forfatter blir Stephen Godchaux, som tidligere har skrevet seriene «Dead Like Me», «Spin City» og «Wild Card».

Universelt tema

Øystein Karlsen, som har regissert og skrevet manuset til «Dag», sier at hovedtemaet i serien er nokså universelt, siden «folk kjører forholdene sine i grøfta hver eneste dag over hele verden».

– Vi er glade og stolte over at amerikanerne nå vil lage sin versjon av "DAG". Dette er nok et eksempel på at TV 2-serien virkelig er et kvalitetsdrama, sier kanaldirektør Nils Ketil Andresen i TV 2.

Les også: Atle Antonsen: – Jeg ser tjukkere ut på TV