Ruben Yttergård Jenssen og Sander Post (Foto: TV 2/TV 2)
Ruben Yttergård Jenssen og Sander Post (Foto: TV 2/TV 2)

Se dommeravgjørelsen som får Tromsø til å rase

– Det er skandaløst, sier Ruben Yttergård Jenssen om Aalesund-frisparket som svekker gullhåpet i nord.

Aalesund-Tromsø 1-0
Tromsø hadde mulighet til å knappe ned forspranget til serieleder Molde til fire poeng med seier over Aalesund torsdag, men hjemmelaget ville det annerledes.

Avgjørelsen falt da det var spilt seks minutter av andre omgang. Aalesund fikk frispark rundt 40 meter fra mål, og det som var ment som en pasning fra Enar Jääger, gikk rett i mål bak Marcus Sahlman, som ventet på en stuss.

Midtstopper Fredrik Björck ropte på frispark fordi Sander Post forstyrret ham da han skulle heade ballen, men kampens dommer ville ikke høre på protestene.

TIL freser mot dommeravgjørelse
TIL-trener Per-Mathias Høgmo mente at det ikke skulle ha vært frispark til Aalesund i utgangspunktet.

– Alle skal til å sette i gang spillet for oss, så klarer man å ta det andre veien. Det er ganske utrolig på dette nivået, sa Høgmo etter kampen.

Ruben Yttergård Jenssen, som var i duell med Sander Post i den aktuelle situasjonen, beskriver avgjørelsen i enda hardere ordelag.

– Det er skandaløst. Jeg var helt sikker på at han dømte i vår favør der, men da var han den eneste på stadion som mente at det var frispark til dem. Jeg tror Aalesund-spillerne var like overrasket som oss. Det er synd at vi i andre kamp på rad får en horribel dommeravgjørelse mot oss, sier landslagsmannen.

Se hendelsen her:
554666

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Ruben Yttergård Jenssen her.

Målløs «Mål-Rush»
Aalesund hadde da allerede hatt to fine muligheter til scoring i første omgang, men Sander Post kom millimeter for sent på bakre stolpe på den første, mens Peter Orry Larsen ikke klarte å overliste en utrusende Tromsø-keeper på den andre.

Tromsø fikk på sin side en gedigen mulighet til å ta ledelsen tidlig i første omgang, men Sigurd Rushfeldt brukte for lang tid med ballen da han ble spilt helt fri foran mål, og storscorerens avslutning gikk utenfor.

Molde neste for Tromsø
TIL klarte aldri å legge skikkelig press på hjemmelaget etter scoringen, og resten av oppgjøret gikk for seg uten de helt store sjansene.

Med torsdagens trepoenger står Kjetil Rekdals mannskap nå med 31 poeng i Tippeligaen, 11 poeng foran Start på nedrykksplass.

Tromsø på sølvplass er fortsatt sju poeng bak Molde, som de møter på Alfheim søndag.

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk