Sjekkeekspert Torkel Odden Guttormsen prøver å sjekke opp TV 2 reporter Camilla Laache.  (Foto: God morgen Norge)
Sjekkeekspert Torkel Odden Guttormsen prøver å sjekke opp TV 2 reporter Camilla Laache. (Foto: God morgen Norge)

Her er sjekkeekspertens tips til suksessfull sjekking

– Ingenting skjer av seg selv, og det er DU som tar intiativet, sier sjekkeekspert Torkel Odden Guttormsen.

– Ingenting skjer av seg selv. Noen må alltid ta initiativet, og om du vil at ting skal skje mellom deg og noen andre er det din jobb, sier Torkel Odden Guttormsen.

Guttormsen lever av å hjelpe menn å sjekke opp damer, og kaller seg selv sjekkeekspert.

Ifølge Guttormsen finnes det ingen enkle linjer du kan gå ut å servere for at kvelden skal flyte vellykket videre. Ifølge Guttormsen handler det mer om interaksjoner. Om hvordan du forholder deg til andre mennesker og hvordan du skaper morsomme og interessante samtaler som er spennende for begge parter.

Ingenting skjer av seg selv.

Her er de verste sjekkereplikkene.

– Unngå de tradisjonelle «cocktailsamtalene» der man er altfor hyggelig og høflig med hverandre, råder sjekkeeksperten.

Han mener man skal småerte, tulle og fjase, sånn som man ville gjort med den personen om man allerede var sammen.

– Skap litt spenning. ha det gøy!

Har du et godt sjekketrips? Del det med oss i kommentarfeltet under!

Ifølge Guttormsen skal man møtes på lik linje. Ingen skal føle seg underlegen, og behøve å smiske for å få den andre parten til å like seg.

Men hvor skal vi sjekke. Mange føler at den eneste plassen de tør og flørte er på bar fordi det er et sosialt godkjent sjekkested. Men sjekkeeksperten mener at alle arenaer kan være sjekkearenaer. Bokhandelen. Rema. Trikkestoppet.

– Tenk over hvilke type mennesker du helst vil møte, og spør: Hvor er det størst sjanse for å møte den typen mennesker?

Nettdating, speeddating eller en flørt på jobben? Her finner du kjærligheten.

Sjekkeekspert Torkel Odden Guttormsen lever av å lære menn å sjekke opp damer.  (Foto: God morgen Norge)
Sjekkeekspert Torkel Odden Guttormsen lever av å lære menn å sjekke opp damer. (Foto: God morgen Norge)

Her er sjekkeekspert Torkel Odden Guttormsens ti tips for suksessfull sjekking:

1. Ikke drikk deg full.

Mange tror at de sjekker bedre når de er fulle, mens sannheten gjerne er at de sjekker bare når de er fulle. Lær deg heller å slippe deg løs og si det du tenker og gjøre det du ønsker når du er edru, da vil du umiddelbart få bedre resultater.

2. Det enkle er ofte det beste.

Du kan starte indirekte ved å snakke om noe rundt dere eller spørre et enkelt spørsmål, eller direkte ved å presentere deg selv og spørre hvem vedkommende er. Ikke tenk for avansert, at du tar kontakt er det viktigste.

3. Snakk med alt og alle.

Dersom du begrenser deg til å kun snakke de du er tiltrukket av vil du få veldig lite variert erfaring med samtaler med fremmede. Snakk derfor med folk som er rundt deg til enhver tid, gutter som jenter, attraktive som uattraktive. Dette vil gjøre deg så vant til å ta kontakt med fremmede at det plutselig ikke er noe skummelt å si hei til noen du virkelig liker.

4. Ha det gøy.

Sjekking og flørting må være gøy å drive med dersom du skal bli dyktig. Om du ser på det som en jobb eller et mas vil du aldri orke å gjøre innsatsen som kreves. Finn ut hva som gjør sjekking morsomt for deg og legg vekt på det. Gå også ut med mål om å ha det gøy fremfor et mål om å “måtte få seg noe”.

5. Ha riktig innstilling.

Du tar ikke kontakt med noen for å vise dem at du er interessant for dem. Du tar kontakt med dem for å finne ut om de er interessante for deg. Ikke prøv å imponere, skryte eller smiske, ha i stedet en samtale der hvor du viser at du er nysgjerrig på å bli kjent med hvem vedkommende virkelig er.

Les også: Slik trener DU hjernen for å lykkes i hverdagen

6. Lytt – ikke tenk.

De fleste er så opptatt av å gruble på hva de skal si når den andre er ferdig å snakke at de glemmer å høre etter på hva som blir sagt. Om du vil at samtalen skal flyte lettere trenger du bare å virkelig lytte til hva som blir sagt, og så svare akkurat det som hopper inn i hodet ditt underveis.

7. Hvorfor er mer interessant enn hva.

Å snakke om de samme tingene som vedkommende har skrevet på CV-en sin er ikke spesielt spennende. Ikke bruk så mye tid på å finne ut hva folk gjør, men utforsk heller hvorfor de gjør de tingene de gjør. Hva motiveres de av? Hvilke lidenskaper har de? Hva er det morsomste de vet med jobben/hobbyen?

8. Erting = flørting.

Å ha en leken tone med den du ønsker å være med er alltid å anbefale. Godmodig erting og tulling er en fin måte å ha det morsomt sammen med noen på, samtidig som det skaper ekstra spenning i samtalen.

9. Ta på hverandre.

Tafsing er ingen god idé, men lette og enkle berøringer på trygge steder som overarm, korsrygg og skulder er å anbefale helt fra starten av i en interaksjon. Når noen er komfortable med at dere berører hverandre er det veldig kort vei til det første kysset.

Les også: Slik gir du en god hjemmemassasje

10. Ta initiativ.

Ingenting skjer av seg selv. Noen må alltid ta initiativet, og om du vil at ting skal skje mellom deg og noen andre er det din jobb. Det er du som foreslår at dere utveksler telefonnummer og møtes senere, det er du som tar initiativet til det første kysset, og det er du som inviterer på nachspiel eller date.

Del dine beste sjekketriks i kommentarfeltet under: