For bare med fire festestropper og en trepalle som sikring, var de to bilvrakene lastet opp på en veggløs tilhenger.

– Uforsvarlig

Den tyske sjåføren ville levere bilene til vraking i Haugesund. Men da den passerte en politipatrulje ved Park hotell på fylkesvei 47 i Haugesund onsdag morgen, var det hit, men ikke lenger for den kreative tyskeren.

– Hengeren hadde to biler oppå hverandre og vi mente de var uforsvarlig sikret, sier operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til tv2.no.

Kunne falt av i fart

Statens vegvesen ble tilkalt for å gjøre en vurdering av vrakgodset og også de kom til samme konklusjon.

– Inspektøren vår vurderte at dette ikke var spesielt godt sikret. All last skal sikres slik at det ikke kan forskyve seg eller falle av. I dette tilfellet hadde sjåføren forsøkt etter beste evne å surre dette, men det fikk ikke godkjent av oss, sier seksjonsleder for kjøretøy Statens vegvesen, Petter Sivertsen.

Faktisk var det stor fare for at bilvrakene ville falle av i fart.

– Bilene var klemt sammen, men ingenting hindret dem fra å falle av. Dersom sjåføren hadde fått en kraftig oppbremsing eller unnamanøver, kunne lasten falt av og forårsaket skade, sier Siversten.

Økt vrakpant

For tre dager siden startet en kampanje med økt vrakpant for biler. Fram til 30. oktober kan man levere biler som er eldre enn 1991 og få 2500 kroner per bil, noe som er 1000 kroner mer enn vanlig. Trolig var det dette som lokket tyskeren til å ta en ulovlig snarvei.

Nå venter i stedet en saftig bot fra politiet, som har anmeldt saken.