owe
owe

– Det er ikke noe kult å drite seg ut på riksdekkende TV

Nå vurderer hockeydommeren psykologhjelp.

En dommerblemme gjorde Owe Lüthcke godt kjent utenfor hockeymiljøet over natten. Da kampen mellom Lillehammer og Sparta gikk til straffeslag svartnet det helt for dommeren – i alle fall gikk reglene helt i surr for den rutinerte dommeren.

LES OG SE OGSÅ: Dommer på direkten: – Jeg har driti meg ut

Psykologhjelp
Brandon Buck sendte straffen i mål via stanga og keeper, men straffemålet ble annullert – fordi Lüthcke i et uheldig øyeblikk tolket regelboken feil. Han mente der og da at om pucken går i keeper er det å regne som retur på et straffeslag – noe som naturligvis er en feiltolkning.

LES OGSÅ: Zuccarello er blitt raskere og sterkere

– Jeg må snakke med en psykolog som kan fortelle meg hvordan det er mulig, sier en lattermild og ydmyk dommer dagen derpå.

– Jeg ser og oppfatter det riktige, men så tenker jeg feil, sier han videre.

Og riktignok fikk Lüthcke med seg nøyaktig hva som skjedde – det avslørte samtalen han hadde med assistentdommeren i etterkant av situasjonen.

«Jeg har driti meg ut, jeg»
– Stolpe, keeper og mål? Regelboka sier at det er mål da? spør Lüthcke når tabben begynner å gå opp for ham.

– Jeg har driti meg ut, jeg, sa han like etter – i mikrofonen, der lyden ble direktesendt på TV 2 Sport.

LES OGSÅ: Holøs ned på farmerlaget

– Det er liksom ikke noe kult å drite seg ut på riksdekkende TV, sier Owe Lüthcke til TV 2 Sporten.

Positiv respons
Det hockeydommeren imidlertid har fått ros for i etterkant, er måten han håndterte situasjonen på. Lüthcke skøytet nemlig rett bort til begge benker og omgjorde annulleringen til mål.

LES OGSÅ: Fikk skøyte over håndleddet: – Koivu frykter for karrieren

– Når man først har tråkka i baret, så har det bare vært positive tilbakemeldinger på hvordan vi håndterte det på i etterkant. Og jeg må gi kred til trenerteamene for at det ikke ble mer. Da har vi kommet et stykke på vei når det gjelder samarbeid, sier dommeren.