Anders Jacobsen og Elena Bokoreva Wiulsrud
Anders Jacobsen og Elena Bokoreva Wiulsrud

TV 2: – Vi tar én time om gangen

Usikkert om «Skal vi danse»-Anders kan fortsette.

Tirsdag ble «Skal vi danse»-aktuelle Anders Jacobsen innlagt på sykehus på grunn av vedvarende smerter i mageregionen, og det er fortsatt usikkert hva som feiler 26-åringen.

Han har hittil blitt spart for direkte skader fra den harde dansetreningen, men i verste fall må han nå kanskje trekke seg fra programmet.

Krysser fingrene

Presseansvarlig i TV 2 Unn Grethe Berge forteller «God kveld Norge» at de krysser fingrene for at Anders kan fortsette.

– I skrivende stund planlegger vi sendingen som vanlig, men vi ser på det redaksjonelt hele tiden. TV 2 forholder seg til BBC sine retningslinjer og i tillegg blir det en redaksjonell, intern vurdering på hvordan vi skal løse kabalen. Vi håper selvfølgelig at han kommer tilbake, og det vet jeg at han ønsker også, sier hun.

Les også: Kari Traa var kveldens mest avkledte

– Kan det bli aktuelt å hente inn en av de tidligere deltakerne?

– Vi hentet inn Maria Haukaas Mittet da Cecilie Skog trakk seg i forrige sesong, men da hadde Maria en hel uke å trene. I morgen er det torsdag, og da vil den personen eventuelt bare få et par dager med trening. Nå tar vi én time om gangen, sier Berge.

Dansetrening

Det har blitt opphold i denne ukens dansetrening for Anders og dansepartner Elena Bokoreva Wiulsrud på grunn av magesmertene, men Berge tror ikke det vil ha noe å si for storfavoritten.

Les også: Anna Anka ofret sønnens fødselsdag for «Skal vi danse»

– Han har fått trent litt, så han er ikke helt bakpå. Men det er viktig at deltakerne tar helsa si på alvor, sier hun.

– Hva vil det si for «Skal vi danse» om storfavoritten må trekke seg?

– Favoritter har gått ut før, og «Skal vi danse» er et utrolig populært program uansett. Når favoritter har røket ut, får seerne som regel nye favoritter, så jeg tror ikke det kommer til å påvirke seertallet så mye. Men vi håper som sagt at Anders kommer tilbake, fortsetter Berge.

God respons

Skihopperen har høstet ros og lovvord fra dommerne i innledningsrunden, og hvis alt går etter planen inntar han parketten for fjerde gang på lørdag. Da er det jive til «La det swinge» av Bobbysocks som står for tur.

Les også: Tor Fløysvik: – Jeg har ikke lagt Noman og Nadya for hat

– Det er utrolig gøy å oppnå så høye karakterer allerede første gangen. Men vi har fortjent det også, for vi har virkelig gitt jernet på trening så det var godt å se det fikk uttelling, sa Anders til «God kveld Norge» etter andre runde.

Småbarnsfar

Jacobsen giftet seg med sin Birgitte august 2008, og i januar i år fikk de sønnen Isac.

Det å kombinere dansetrening med å være småbarnsfar er ikke bare enkelt.

– Jeg har en kone hjemme som er veldig flink, og det er hun som har ansvaret på hjemmebane nå. Jeg tror hun koser seg med rollen, ser han.

Les også: Anders Jacobsen: – Vinn-vinn for meg om jeg ryker ut av «Skal vi danse»