Bård Hoksrud (Foto: Scanpix)
Bård Hoksrud (Foto: Scanpix)

Bård Hoksrud vedtok sex-forelegget

Fremskrittspartiets stortingspolitiker Bård Hoksrud har vedtatt forelegget på 25.000 kroner han fikk etter at TV 2 avslørte at han kjøpte sex av en prostituert i Riga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Telemark politidistrikt har nå Fremskrittspartiets stortingspolitiker Bård Hoksrud vedtatt forelegget på 25.000 kroner han fikk etter at TV 2 avslørte at han kjøpte sex av en prostituert i Riga.

– Ja, nå er forelegget vedtatt, bekrefter visepolitimester Rita Kilvær i Telemark politidistrikt overfor TV 2.

BAKGRUNN: Stortingspolitiker kjøpte sex i Riga

Går til innkreving

Hoksrud selv signaliserte tidlig at han ville godta forelegget, men i går fikk politiet i Telemark den endelige bekreftelsen.

Det betyr at det ikke blir noe mer etterforskning rundt forholdet.

– Nå går forelegget over til innkreving, det skal betales. Det kan det godt hende han allerede har gjort, og da er saken over, sier Kilvær.

Les også: Hoksrud nekter for å ha hatt samleie med prostituert i Riga

Første som er bøtelagt for sexkjøp i utlandet

Siden 2008 har det vært ulovlig for nordmenn å kjøpe sex – selv i utlandet. Bård Hoksrud er den første nordmannen som er bøtelagt for sexkjøp i utlandet.

Da TV 2 publiserte saken erkjente Hoksrud å ha gjort noe dumt.

– Vi skulle bare ha det gøy og hyggelig, og så skjer dette her. Det skulle ikke ha skjedd. For meg kommer dette til å få enorme konsekvenser, som jeg må ta ansvar for, sier Hoksrud til TV 2.

Les også: Politiet: – Hoksrud kjøpte sex i Riga

I Latvia er det tillatt både å kjøpe og selge sex, men det er ikke tillatt å drive bordell. Massasjeinstituttet «Adriana» er under etterforskning av politiet for flere tilfeller av organisert sexsalg.

Betalte over 1600 kroner

Hoksrud innrømte også å ha betalt den prosituerte litt over 1600 kroner, og at han etter alt å dømme har brutt loven.

– Jeg skulle ha gjort alt jeg kunne for å unngå dette, sier han.

Hoksrud sier at mange nok vil bli skuffet og sjokkert over det han har gjort.

– Disse minuttene skulle jeg aldri ha opplevd. Jeg har gjort noe utrolig dumt som jeg kommer til å angre bittert på resten av livet. Det var bare den ene gangen.

Les også: Derfor valgte TV 2 å publisere saken om Hoksruds sexkjøp

Trakk seg fra tillitsverv

Like etter TV 2s avsløring meddelte Hoksrud i en pressemelding at han trakk seg fra alle tillitsverv i Fremskrittspartiet som følge av hendelsen.

– Jeg beklager sterkt det jeg gjorde, og det skulle selvsagt aldri ha skjedd. Jeg har også sterkt beklaget overfor familien og vennene mine som er skuffet over det jeg har gjort, skriver Frp-politikeren.

Se TV 2s reportasje fra Riga i videovinduet under: