hallen
hallen

Ønsker å fjerne Yngve Hallén

To av fire grupperinger i fotball-Norge er så misfornøyde med Yngve Hallén at de ønsker presidentskifte ved det kommende valget.

To av fire grupperinger i fotball-Norge er så misfornøyde med Yngve Hallén at de ønsker presidentskifte ved det kommende valget.

Dermed kan det brygge opp til en ny strid om norsk fotballs mest prestisjetunge verv.

Sterke krefter jobber for å få fjernet Yngve Hallen. Etter det TV 2 erfarer er Divisjonsforeningen så misfornøyd med fotballpresidenten at de denne uka vil be valgkomiteen om å finne en ny kandidat. Serieforeningen for kvinner vurderer det samme.

Les også: Anklager fotballpresidenten for regelbrudd

Ekstra pikant er det at Karen Espelund - generalsekretæren som ble frosset ut i 2009 - diskuteres som en mulig presidentkandidat.

På sensommeren sluttet generalsekretær Paul Glomsaker på dagen - I tillegg har Hallen ønsker selv gjenvalg på fotballtinget i mars, men opplever stadig at nære medarbeidere forsvinner

Les også: NFFs generalsekretær har sagt opp etter uenighet
Les også: Schultz vil ikke fortsette som visepresident i NFF

Halléns to visepresidenter gitt beskjed om at de ikke tar gjenvalg - og ytterligere ett styremedlem skal være i tenkeboksen.

Årsaken skal blant annet være store samarbeidsproblemer i styret. Dette avviser Hallén overfor TV 2. Likevel tyder alt på at en maktkamp er i gang i NFF.