Alex Rosén: – Nå må jeg gifte meg

Se hva han ønsker seg aller mest i bryllupspresang.

Alex Rosén har jobbet som programleder, komiker, vært dommer i «Norske Talenter» på TV 2. I disse dager kan du se han på NRK med programmet «Folk i Farta», og han har sin egen vin.

Spesiell forlovelsesring

«God kveld Norge» fikk bli med Alex til Italia hvor han blant annet kunne fortelle hva han tenker og ekteskapet.

Se video øverst i saken

– Da tenker jeg, at nå er det på tide at jeg gifter meg. Nå har jeg blitt så gammel at nå burde jeg vært gift for lenge siden, sier Alex.

GIFTEKLAR: Alex Rosen sier nå at etter fem år som forlovet er det på tide å gifte seg.
GIFTEKLAR: Alex Rosen sier nå at etter fem år som forlovet er det på tide å gifte seg.

Alex er forlovet med sin samboer Silje Urbye. Paret har to barn sammen, Thomas og Nicolai.

Da Alex fridde var det en ganske spesiell ring han kunne gi til sin elskede. Den hadde han nemlig spesialbestilt fra gruvene i Colombia.

– Jeg fridde for sikkert fem år siden, og fikk ja. Og så har jeg ordnet meg en ring, fra gruvene i Colombia. Når vi var der nede så fikk jeg gruvesjefen til å hogge ut en ring fra fjellet, i smaragd som da var slipt og ordnet. Så den kjøpte jeg der inne og det var veldig fint, forteller han.

Les også: Her er Alex Rosens kjæreste

Bryllupsgave

I Italia hadde Alex med seg sin venn og vinkollega Prisca. Og mens de vandret i Veronas gater, fant Alex Rosén den perfekte bryllupsgaven til seg selv.

Det er en stor maskin som kutter både ost, pasta og kjøtt i tynne biter. Noe som gjør Alex veldig entusiastisk.

Prisca forklarer at dette er en maskin de har utstilt i butikken slik at kommende brudepar kan putte den p\å ønskelisten sin til den store dagen.

– Det er det jeg skal ha på ønskelisten, rett og slett, sier Rosén.

Saken fortsetter under bilde

DEN PERFEKTE GAVE: I Italia fant Alex Rosén det han ønsker deg aller mest i bryllupsgave. En masnkin som kutter kjøtt, ost og pasta.
DEN PERFEKTE GAVE: I Italia fant Alex Rosén det han ønsker deg aller mest i bryllupsgave. En masnkin som kutter kjøtt, ost og pasta.

– Jeg er en smakens mann. Jeg liker vin selvfølgelig, men jeg er veldig glad i mat også. Og jeg spiser mat hele tiden, så jeg prøver ha litt sånn middelhavskost slik at jeg kan holde meg slank, sier Alex.

Litt senere er Alex inne på en italiensk restaurant. Der finner han den samme maskinen igjen og blir enda gladere da han får lov til å prøve det han ønsker seg aller mest i bryllupspresang.

– Se den da! Det er akkurat den maskinen jeg ønsker meg. Se den er helautomatisk, sier han mens han iherdig sveiver på maskinen.

Møtepunkt for familien

Og det er ikke for ingenting at Alex er opptatt av mat. Han mener nemlig at middagen er noe av det som holder familien sammen.

– Middagen er jo det stedet hvor familien møtes. At alle er med på den så ofte de kan, og at det blir et møtepunkt for familien, det tror jeg er viktig, forteller Alex.

Han fortsetter

– At man blir venner, at man blir uvenner, at man forteller til de andre hva man har gjort i løpet av dagen. Det er møteplassen i familien. Med en gang den middagen begynner å skli ut, så er det mye annet som kan skli ut. Så det er en viktig greie man kan lære av italienerne. De er strenge på det. Nå er det risotto!, ler Rosen.

Og selv om Alex forteller at han er glad i mat, så står han ikke alene på kjøkkenet.

– Nei det er nok begge. Jeg tror ikke jeg skal påberope meg at jeg er ene og alene der. Men jeg liker å lage mat, men det er ikke bare meg altså, innrømmer han.

Les også:Alex Rosén: – Det er jo en ære å bli parodiert

Hør hvordan Alex Rosén er som far og se hva som skjedde da han for første gang fikk være med på druesanking til vinen sin på «God kveld Norge» kommende lørdag klokken 22:10 på TV 2.