trudee
trudee

– Det skal aldri skje igjen

Trude Mostue: – Jeg er sjokkert og utrolig skuffet.

Tor Fløysvik har fått mye kritikk etter reportasjen på «God kveld Norge» lørdag, hvor dansedommeren var på jakt i Sverige. På både «God kveld Norges» og Fløysviks egne Facebook-side har seerne har reagert kraftig på på sekvensen hvor dansedommeren løfter sin egen hund etter skinnet da den ikke adlyder hans kommando.

Fløysvik: – Hunden er klissvåt og jeg glipper grepet

Søndag morgen kom dansedommeren med følgende beklagelse på sin Facebook-side.

«Kjære hundevenner! I går på God Kveld Norge ser dere meg løfte Flora dit jeg har bedt henne sitte. Hunden er klissvåt og jeg glipper grepet og løfter henne på en måte som ikke ser bra ut. Naturligvis skulle jeg satt henne ned og tatt et nytt grep, men slik blir det ikke i alt stresset. TV 2 lovet å klippe seansen. Jeg er ikke stolt og beklager. I over 40 år har jeg jaktet og trent med utallige venner, ingen har noen gang sett meg behandle mine hunder slik og det skal heller aldri skje igjen» .

En av de som er sjokkerte over bildene av Fløysviks håndtering av sin egen hund er kjendisveterinær Trude Mostue.

Se reportasjen i videovinduet øverst i saken

– Grenser mot dyremishandling

– Jeg er sjokkert og utrolig skuffet etter å ha sett hvordan Tor håndterer hundene sine under jakt . Det er smertefullt for en hund å bli løftet på denne måten, og ja det grenser mot ren dyremishandling, sier Mostue til «God kveld Norge».

Les også: – Jeg har ikke lagt Noman og Nadya for hat

– Fløysvik beklager

torf
torf
Fløysvik har ikke vært tilgjengelig for kommentar angående innslaget eller kritikken fra Mostue, men via pressekontakt for «Skal vi danse» i TV 2, Unn-Grethe Berge, opplyser at Fløysvik at kommentaren han har lagt ut på sine egen Facebook-side er det han vil si til pressen om saken.

På den nevnte Facebook-profilen har flere også uttrykt sterk kritikk angående reportasjen, og på «God kveld Norges»-Facebook-side har også engasjerte seerne også vist sterk misnøye.

Les også: Dommer-Tor fikk mail av danse-Nadya etter slakten

– Overrasket

Trude Mostue er overrasket over oppførselen til Fløysvik og håper at det ikke gjentar seg igjen.

– Det forbauser meg at en person som Tor som tilsynelatende er kunnskapsrik om hund gjør noe slikt . Jeg har opplevd han som en person som er veldig glad i hundene sine, så dette sjokkerer og skuffer meg enormt .Jeg håper dette var et engangstilfelle, sier den anerkjente veterinæren og legger til:

– Hunder skàl under ingen tilfeller og omstendigheter håndteres som dette.

Les også: Tor Fløysvik gikk ned 16 kilo på tre måneder

– Ingen dramatikk

Informasjonssjef i Norges Jeger -og Fiskeforbund, Espen Farstad, har sammen med andre i forbundet sett det nevnte klippet.

– Vi reagerer ikke veldig mye på klippet, og ser ingen dramatikk i at han løfter hunden i nakkeskinnet, sier Farstad som presiserer at det er vanskelig å uttale seg ut fra bildene i saken, men at det ikke er noe galt med løftemetoden Fløysvik bruker i reportasjen.