Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke fikk Sigrid fra Drammen et brev i postkassa. En advokat fra Madrid ved navn Fransisco Reyes etterlyste henne fordi en av hennes slektninger skal ha omkommet i 2004 og hun var arving til 15 millioner dollar.

Ifølge advokaten er Sigrid den eneste gjenlevende slektningen av avdøde, og han vil ha kontakt med henne for å få ut pengene.

– Det var helt usannsynlig, jeg skjønte at det var feil, men det var korrekt adresse og navn. De har tydeligvis grei oversikt over folk, sier Sigrid til TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg torsdag kl. 20.

Les også: Nigeria-svindler unnskylder seg og tilbyr folk kompensasjon

– Hvor dumme tror de folk er?

Sigrids «slektning» har utenlandsk fornavn og samme norskklingende etternavn som henne selv. Men det er ren svindel.

– Det finnes ingen som heter noe sånt. Gud, hvor dumme tror de folk er? Folk må jo advares og advares.

Les også: Svindlere elsker norske brudekjoler – det er et mysterium

Økokrim: – Kast brevet

Anne Dybo, rådgiver i Økokrim, bekrefter at dette er et Nigeria-brev. Det er ingen hemmelighet at det blir sendt ut et vanvittig antall slike brev, men de fleste over e-post.

– Det er blitt mer og mer vanlig å sende dette som brev i og med at mange av e-postene som bedragerne sender ut stopper i et spamfilter. Nå ringer de og sender brev i stedet. Hun bør gjøre det samme som man gjør med e-poster: Kaste dem, sier Dybo.

Les også: Terje betalte 2500 euro for å selge sin egen sofa

Det blir sendt 40 tusen tilsvarende brev i uka ut fra Spania. 20 tusen til USA, 10 tusen til England og 10 tusen til resten av Europa og det er et rent bedrageri, sier Dybo.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter