Alex Keresztely lot ikke en kjøretur fra Askim til Sadnes skremme han fra å delta på mopedtreff. 14 timer satt han bak rattet   EN vei...
Alex Keresztely lot ikke en kjøretur fra Askim til Sadnes skremme han fra å delta på mopedtreff. 14 timer satt han bak rattet EN vei...

Alex kjørte 1160 km i mopedbil for å delta på treff

Hvor lang tid tror du han brukte?

Kompisene Halvard Soma og Kristian Wilson, begge 17 år, hadde invitert til noe så sjeldent som et mopedtreff denne siste søndagen i september.

Det er til dette treffet Alex Keresztely skal til når han setter seg inn i den blå mopedbilen sin og tar fatt på den 58 mil lange turen fra Askim til Stavanger.

– Halvard og Kristian er gamle kompiser av meg, så det er klart jeg måtte komme, sier Alex.

Klart og klart. Det er vel ikke alle som hadde vært villig til å ta en svipptur 1160 km - 14 timer hver vei - for å få med seg et mopedtreff.

LES OGSÅ: Jet-scooter mot Lamborghini - hvem tror du vinner?

Gode seter

Men for Alex var det aldri noe å lure på. Den blå mopedbilen hans har for øvrig vært i bevegelse stort sett sammenhengende helt siden Alex kjøpte den i 2009.

– Og hvordan var turen til Stavanger?

– Det gikk fint. Andre trafikanter er veldig forståelsesfulle, og viser en helt annen respekt for meg enn da jeg kjørte med scooter og moped. Dessuten er stolene veldig gode, også på så lange turer.

Vi treffer også resten av mopedtreff-gjengen på parkeringsplassen til Kvadrat kjøpesenter – Halvard er fornøyd med oppmøtet, og venter at det skal bli opp mot 40 stykker i løpet av kvelden.

Treffet er en årviss tradisjon, og antallet mopeder øker for hvert år.

LES OGSÅ: Stjal gressklipper - forsvant på moped

Ny generasjon med bilinteresserte

Gutta stilte selvsagt opp i M-formasjon til ære for fotografen.
Gutta stilte selvsagt opp i M-formasjon til ære for fotografen.

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at de fleste ikke blir så mye lenger enn to år i dette miljøet. Halvard forteller oss at han allerede har en bil klar hjemme – til den dagen han blir 18.

Det lover imidlertid bra for kommende generasjons bil- og MC-interesserte at slike treff arrangeres. Noen er kanskje redde for at råning, bilinteresse og kunsten å se ut som en har ankommet bilen gjennom eksospotten (les: skitne mekkeklær) skal dø ut.

Men det skal dere ikke bekymre dere for! Disse unge guttene viser i alle fall at en del av dagens ungdom er akkurat som vi var da vi vokste opp.

Del med dine Facebook-venner

Alex blir værende hos kompisene sine fram til 9. oktober.

Så hvis du merker deg den datoen, treffer du kanskje en blå liten mopedbil på vei mot Oslo. Hils på ham når du kjører forbi da! 116 mil tur-retur Askim Stavanger i mopedbil er ikke hverdagskost.

Les også: Kjørte 100 mil i mopedbil for å bli med i Broom

Halvard Soma var en av initiativtakerne for mopedtreffet på Sandnes den siste søndagen i september.
Halvard Soma var en av initiativtakerne for mopedtreffet på Sandnes den siste søndagen i september.

LES OGSÅ: Fikk bot fordi p-lappen ikke var synlig på mopeden