tomterhoved_1024 (Foto: TV 2)
tomterhoved_1024 (Foto: TV 2)

Dette er tredje plass i «Norges vakreste hjem»

Med en uhøytidlig lekenhet har An-Magritt gitt nytt liv til en gammel gård på Tomter i Østfold. Det gav henne publikumsprisen samt tredjeplassen i konkurransen.

– Jeg er så heldig som har fått lov til å gifte meg til dette gamle gårdsbruket, smiler An-Magritt Moen (35). Huset er fra 1810 og har vært i hennes manns familie gjennom generasjoner.

Kitchen (Foto: An-Magritt Moen)

SE FLERE BILDER FRA ROMANTISK RETRO PÅ TOMTER HER

Dette er «Norges vakreste hjem 2011»

Dette er andre plass i «Norges vakreste hjem»

an-magritt_ferdig

Ektemannen Asbjørn har vokst opp der, og An-Magritt har tråkket inn og ut av huset helt siden hun og Asbjørn ble kjærester som tenåringer.

Les også: Disse bor i Norges vakreste hjem

Et hjem for barna

Nå er det An-Magritt og Asbjørns fire barn som vil vokse opp med minner fra den gamle gården på Tomter, og barna er sentrale i An-Magritts interiørfilosofi.

dukkestue_web (Foto: An-Magritt Moen)
leker (Foto: An-Magritt Moen)
– Huset skal være til for barna og de skal få lov til å slappe av og leve sammen med tingene. Jeg er ikke så opptatt av at det skal være på stell hele tiden. Går ting i stykker så går de i stykker. Møblene er gamle så det gjør ingenting om det kommer hakk og riper i dem. Ting har også sin levetid og det er viktig å kunne leve sammen med tingene sine, mener An-Magritt.

Se alle kandidatene i «Norges vakreste hjem» her.

Elsker bruktkupp

Hun beskriver stilen sin som «uhøytidlig og leken» og er veldig glad i å bruke ting på nytt.

bruktny_web (Foto: An-Magritt Moen)

–TIngene kommer primært fra bruktbutikker og loppemarkeder og ganske mye er arv. Jeg stikker alltid innom en bruktbutikk hvis jeg er ute og reiser. Vi har en «stuga» i Sverige som vi reiser til, så mange av kuppene har jeg funnet der. Den svenske landsbygden er et mekka for bruktbutikkelskere.

Har dilla på systemer

An-Magritt har også dilla på systemer og organisering, og noe av hemmeligheten bak det strøkne hjemmet, fire unger til tross, ligger i husets «organiseringssentral». Her kan barna komme rett inn utenfra, kaste skitne klær rett i vaskemaskinen og finne nye klær i de godt merkede skapene og skuffene.

vaskerom_web (Foto: An-Magritt Moen)
Alt av klær og utstyr er samlet her, og gjør at rommene opp er ryddigere. – Jeg er så lykkelig over dette rommet. Det har lettet kleshåndteringen utrolig masse og jeg unner virkelig alle å ha et slikt rom, forteller An-Magritt entusiastisk.

Populær blogger

Også dette vaskerommet er behørig beskrevet og delt med An-Magritts lesere på bloggen «Romantisk retro». An-Magritt regner seg selv som en fersking i bloggverden, ettersom bloggen bare har eksistert siden november i fjor, men den er allerede godt besøkt og får gode tilbakemeldinger.

– Jeg har alltid vært interessert i interiør og fotografi. Med bloggen har jeg oppdaget en hel verden med mennesker som er interessert i det samme og det å få repons på det jeg har skrevet og tatt bilde av er kjempeinspirende, forteller An-Magritt.

Her kan du besøke An-Magritts blogg Romantisk retro

Les også: Matbloggernes egne favoritt-blogger

Les også: Sluttet i jobben for å bake cupcakes

Norges vakreste hjem 2011 er et samarbeid mellom BoligPluss og God morgen Norge på TV 2.

BoligPlussGMN