hoxrud2 (Foto: TV 2)
hoxrud2 (Foto: TV 2)

Hoksruds reisekamerat: – Vanlig kompistur

– Gøy og sosialt, sier leder i Telemark FpU, Adrian Ness Løvsjø. Han vil nå støtte Bård Hoksrud gjennom den tunge tiden.

TV 2 Nyhetene viste onsdag hvordan Frp-topp og stortingsrepresentant Bård Hoksrud kjøpte seksuelle tjenester under en tur til Riga forrige uke.

Partifeller har slått ring rundt Hoksrud og gitt massiv støtte på Facebook, men opptrinnet er i strid med forbudet om at norske statsborgere heller ikke i utlandet kan kjøpe sex. Politiet i Telemark har derfor utferdiget et forelegg på 25.000 kroner – det første noen gang i Norge. Han har ikke vedtatt dette ennå.

– Normal kompistur

Én av dem som var med på turen tar nå bladet fra munnen og forteller hvordan de selv opplevde turen.

– Vi var på en helt normal kompistur med venner innad i partiet. Vi hadde det veldig gøy og veldig sosialt. En helt alminnelig kompistur, forteller leder for lokallaget til Fremskrittspartiets ungdom i Telemark, Adrian Ness Løvsjø til TV 2 torsdag kveld.

Han selv lå og sov på hotellet mens Hoksrud var ute med en prostituert kvinne for 1600 kroner.

– Sexkjøp var ikke et tema underveis på turen, fastslår Løvsjø.

– Kjøpte du sex?

– Absolutt ikke! 110 prosent, det garanterer jeg, sier en sindig FpU-leder.

Hjelper Hoksrud gjennom krisen

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) er skuffet over at Hoksrud lot seg lokke til å bryte forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester.

– Spesielt bør vi som sitter på Stortinget være opptatt av dette, fordi vi er med og lage lover, og da bør vi også følge lovene, sier han.

– Vi er venner og kommer alltid til å være venner. Jeg kommer alltid til å støtte Bård også ut av denne krisen. Jeg har ikke noe problemer med det. Han trenger all den støtte han kan få – og det skal han få, sier Løvsjø.

POLITISK.NO: – Dette året har vært en sammenhengende motvind