FÅR STØTTE: Støttemeldingene til Frp politiker Bård Hoksrud strømmer inn på Facebook profilen hans.  (Foto: TV 2/Facebook grab)
FÅR STØTTE: Støttemeldingene til Frp politiker Bård Hoksrud strømmer inn på Facebook profilen hans. (Foto: TV 2/Facebook grab)

Bård Hoksrud får massiv støtte på Facebook

Støttemeldingene strømmer inn på Bård Hoksruds Facebook-profil etter sexskandalen.

«Du er verdsatt som både menneske og politiker, Bård. Støtte får du fra hele landet. Hold ut, hold ut».

«Stå på, Bård. Full støtte og gode tanker til deg»

«Du er en kjernekar. Det kan INGEN ta fra deg».

Dette er noen av meldingene som har kommet inn på Facebook-profilen til Frp-politiker Bård Hoksrud etter at det ble avslørt at han kjøpte seksuelle tjenester av en prostituert i den latviske hovedstaden Riga i forrige uke.

Bakgrunn: Stortingspolitiker kjøpte sex i Riga

Du er en kjernekar. Det kan INGEN ta fra deg.

Sexkjøp forbudt

Loven som forbyr sexkjøp i Norge trådte i kraft 1. januar 2009, og den gjelder både i Norge og for nordmenn i utlandet. Fremskrittspartiet har alltid vært mot loven, og alt tyder på at mange av Hoksruds støttespillere på Facebook mener det samme:

«Herved oversendes moralsk støtte. Håper du rir denne stormen av, og på sikt får avskaffet denne idiotiske lovgivningen som sosialistiske statsfeminister har presset igjennom».

Andre gir uttrykk for at saken ville vært annerledes om det var en politiker fra et annet parti som ble avslørt, og at TV 2 i denne saken, og media generelt, går etter Frp:

«Hadde media vært like opptatt av å forfølge medlemmer av andre partier, hadde det ikke vært nok førstesider. Ikke la deg knekke eller bli en "politisk martyr"! Stå på!»

Les også: – Dette var det siste partiet trengte nå

– Feiltrinn kan vi alle gjøre

Også sentrale Frp-politikere mener media bevisst går etter Fremskrittspartiet. Nestleder Per Sandberg sier til VG at det er grunnen til at det er flere sexskandaler i Frp enn i andre partier.

– Det er fordi mediene er etter oss. Når TV 2 nærmest leier en privatetterforsker for å følge etter et medlem på ferie, sier det seg selv, sier Sandberg

Noen av Facebook-vennene sier imidlertid at det ikke er klokt av partiet å fremstille saken på den måten;

«Dette var et feiltrinn, Bård. Feiltrinn kan vi alle gjøre og politikere er mennesker de også. Voksent av deg å ta ansvar. Tror ikke det er klokt av partiet ditt å fremstille dette som et forsøk på mobbing, ref Sandberg i dagens VG. Dette hadde blitt hausa minst like mye opp dersom du hadde vært i et annet parti». Feiltrinn kan vi alle gjøre og politikere er mennesker de også.

Les også: Hoksrud trekker seg fra alle tillitsverv

Trekker seg fra tillitsverv

Det var onsdag TV 2 avslørte at stortingspolitikeren kjøpte seksuelle tjenester under en tur til Riga i forrige uke. Hoksrud innrømmet at han hadde betalt 1600 kroner til den prostituerte og at han trolig hadde brutt loven.

Hoksrud meddeler i en pressemelding torsdag at han trekker seg fra alle tillitsverv i Fremskrittspartiet som følge av hendelsen. Politiet i Telemark har bestemt seg for å etterforske saken, og skal kalle Hoksrud inn til avhør.

– Jeg beklager sterkt det jeg gjorde, og det skulle selvsagt aldri ha skjedd. Jeg har også sterkt beklaget overfor familien og vennene mine som er skuffet over det jeg har gjort, skriver Frp-politikeren.

Se TV 2s reportasje fra Riga i videovinduet under:

552395