overrasket_1024 (Foto: God morgen Norge/TV 2)
overrasket_1024 (Foto: God morgen Norge/TV 2)
tomterhoved_1024 (Foto: TV 2)
tomterhoved_1024 (Foto: TV 2)

Publikum mener An-Magritt har Norges vakreste hjem:
– Jeg ble helt satt ut!

På direktesendt TV fikk An-Magritt Moen fra Tomter en stor overraskelse.

An-Magritt Moen fra Tomter i Østfold var i studio for å motta «bronsemedaljen» av fagjuryen. Hun ble tildelt juryens tredjeplass i «Norges vakreste hjem 2011», bak vinner Amalie Fagerli fra Eidsvik i Ålesund

og andreplassen, som ble vunnet av Tone Huserbråten Høglien fra Blaker.

studioalle4_1024 (Foto: God morgen Norge/TV 2)
studioalle4_1024 (Foto: God morgen Norge/TV 2)

Og fagjuryen synes dette er «Norges vakreste hjem 2011»

Dette er andre plass i «Norges vakreste hjem»

Publikumsfavoritt

Lite visste hun at publikum mener at HUN har Norges vakreste hjem. Boligpluss-redaktør Birthe Midtun annonserte publikumsvinneren på direkten i God morgen Norge. Da An-Magritt så bildene av sitt eget hjem rulle over skjermen ble hun helt paff

smil_1024 (Foto: God morgen Norge/TV 2)
smil_1024 (Foto: God morgen Norge/TV 2)

– Dette ante jeg ikke. Nå ble jeg helt satt ut!, utbrøt en lykkelig publikumsvinner.

Beinhard konkurranse

Samtidig som jurykonkurransen i Norges vakreste hjem har rullet og gått, har publikum kunnet stemme på den DE mener har Norges vakreste hjem. Redaktør i magasinet BoligPluss og juryformann, Birthe Midtun forteller at det var hard konkurranse mellom de ti kandidatene til Folkeprisen på nett, og at pilen pekte i alle retninger. Like før publikumsavstemningen ble lukket på tirsdag, kunne alt skje.

– Det var utrolig spennende å følge konkurransen på nett og se om publikum var noenlunde enige med juryen, sier Midtun.

Hun mener at publikum har gått for en kandidat som har fått mye ut av lite, uten at det har kostet mye penger, noe som også var juryens begrunnelse for å tildele An-Magritt tredjeplassen i juryens konkurranse.

– An-Magritts hjem er lekent og fullt av energi, forteller Midtun.

An-Magritt bor i et gammelt gårdshus på Tomter i Østfold.

– Jeg er så heldig som har fått lov til å gifte meg til dette gamle gårdsbruket, smiler An-Magritt Moen (35). Huset er fra 1810 og har vært i hennes manns familie gjennom generasjoner.

Kitchen (Foto: An-Magritt Moen)
Kitchen (Foto: An-Magritt Moen)

<a target="_blank" href="http://www.tv2.no/gmn/mote-interior/romantisk-retro-paa-tomter-3527163.html"><b>SE FLERE BILDER FRA ROMANTISK RETRO PÅ TOMTER HER </b></a>

an-magritt_ferdig
an-magritt_ferdig

Ektemannen Asbjørn har vokst opp der, og An-Magritt har tråkket inn og ut av huset helt siden hun og Asbjørn ble kjærester som tenåringer.

Les også: Disse bor i Norges vakreste hjem

Et hjem for barna

Nå er det An-Magritt og Asbjørns fire barn som vil vokse opp med minner fra den gamle gården på Tomter, og barna er sentrale i An-Magritts interiørfilosofi.

dukkestue_web (Foto: An-Magritt Moen)
dukkestue_web (Foto: An-Magritt Moen)
leker (Foto: An-Magritt Moen)
leker (Foto: An-Magritt Moen)
– Huset skal være til for barna og de skal få lov til å slappe av og leve sammen med tingene. Jeg er ikke så opptatt av at det skal være på stell hele tiden. Går ting i stykker så går de i stykker. Møblene er gamle så det gjør ingenting om det kommer hakk og riper i dem. Ting har også sin levetid og det er viktig å kunne leve sammen med tingene sine, mener An-Magritt.

Se alle kandidatene i «Norges vakreste hjem» her.

Elsker bruktkupp

Hun beskriver stilen sin som «uhøytidelig og leken» og er veldig glad i å bruke ting på nytt.

bruktny_web (Foto: An-Magritt Moen)
bruktny_web (Foto: An-Magritt Moen)

–Tingene kommer primært fra bruktbutikker og loppemarkeder og ganske mye er arv. Jeg stikker alltid innom en bruktbutikk hvis jeg er ute og reiser. Vi har en «stuga» i Sverige som vi reiser til, så mange av kuppene har jeg funnet der. Den svenske landsbygden er et mekka for bruktbutikkelskere.

Har dilla på systemer

An-Magritt har også dilla på systemer og organisering, og noe av hemmeligheten bak det strøkne hjemmet, fire unger til tross, ligger i husets «organiseringssentral». Her kan barna komme rett inn utenfra, kaste skitne klær rett i vaskemaskinen og finne nye klær i de godt merkede skapene og skuffene.

vaskerom_web (Foto: An-Magritt Moen)
vaskerom_web (Foto: An-Magritt Moen)
Alt av klær og utstyr er samlet her, og gjør at rommene opp er ryddigere. – Jeg er så lykkelig over dette rommet. Det har lettet kleshåndteringen utrolig masse og jeg unner virkelig alle å ha et slikt rom, forteller An-Magritt entusiastisk.

Populær blogger

Også dette vaskerommet er behørig beskrevet og delt med An-Magritts lesere på bloggen «Romantisk retro». An-Magritt regner seg selv som en fersking i bloggverden, ettersom bloggen bare har eksistert siden november i fjor, men den er allerede godt besøkt og får gode tilbakemeldinger.

– Jeg har alltid vært interessert i interiør og fotografi. Med bloggen har jeg oppdaget en hel verden med mennesker som er interessert i det samme og det å få respons på det jeg har skrevet og tatt bilde av er kjempeinspirende, forteller An-Magritt.

Her kan du besøke An-Magritts blogg Romantisk retro

Les også: Matbloggernes egne favorittblogger

Les også: Sluttet i jobben for å bake cupcakes

Norges vakreste hjem 2011 er et samarbeid mellom BoligPluss og God morgen Norge på TV 2.

BoligPlussGMN
BoligPlussGMN